Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kabul etsinler ya da etmesinler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir devlet

Lider Haber TV’de İsa Kalender’in sunduğu Piyasa Gayrimenkul programında açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Beğensinler ya da beğenmesinler, kabul etsinler ya da kabul etmesinler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir devlet” dedi.

Abone Ol

Lider Haber TV’de İsa Kalender’in sunduğu Piyasa Gayrimenkul programına konuk olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta son yıllarda gerçekleşen gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Öte yandan Tatar, Güney Kıbrıs hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Güney Kıbrıs bizim yatırımcılarımıza müdahale edemez” şeklinde konuştu.

“SON YILLARDA OLAĞANÜSTÜ GELİŞMELER OLDU”

Altyapı sıkıntılarının olduğunu aktaran Tatar, “Şimdi burada son yıllarda olağanüstü gelişmeler oldu. Piyasa hareketlenince gerek bizim kendi halkımız gerek çevreciler. Hazmede hazmede bu sektörün büyümesi çok daha iyi olacak çünkü altyapı sıkıntıları var. Bunun yanında su, elektrik zaman zaman elektrik kesintileri oluyor. Çünkü bu kadar konut bu kadar ev elektrik saati bağlarsa ne olur tabi ki mevcut santral yetersiz kalır. Bunları planlamak lazım. Yol yatırımlarını, elektrik ile ilgili kapasite artırımını gerçekleştirmek gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

“TÜRKİYE’DEN BURAYA DAHA FAZLA YATIRIMCI BEKLİYORUZ”

Gayrimenkul sektöründe de çok sayıda yatırımcının geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Yollardan tutunuz kanalizasyon ve çevre meseleler hep gündeme gelmiştir. Yerel halktan da bu konuda şikayetler oldu. Tabii ki ekonomi sektörü önemli. Büyük oyuncular büyük yatırımlar yaptılar. Yatırım yaptıkları için piyasa hareketlenince durmuyor. Bunları iyi yönetmek lazımdı. Biz Türkiye’den buraya daha fazla yatırımcı bekliyoruz. Netice itibariyle buranın toprak büyüklüğü belli. Kısıtlı bir toprağımız var. Çeşitli farklı ülkelerden insanların gelmesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için iyi bir gelişme. Üniversitelerimizde 144 farklı ülkeden öğrenciler var. Bu sektörde de çok sayıda farklı ülkelerden gelip mal, mülk alarak buraya gerek emekliliği gerek yaz tatilini geçirmek için yatırım yapanlar var” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY KIBRIS BİZİM YATIRIMCILARIMIZA MÜDAHALE EDEMEZ”

Tatar, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Siyasi sorun dolayısıyla oluşan bütün bu meseleler iki devlet arasında çözülmesi gerekiyor. Beğensinler ya da beğenmesinler, kabul etsinler ya da kabul etmesinler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir devlet. Bu devletin yasaları vardır. Anayasaları vardır. Güney Kıbrıs bizim yatırımcılarımıza müdahale edemez”

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }