İstanbul'un 3 ilçesinde su kesintisi: 19 saat su yok! İstanbul'un 3 ilçesinde su kesintisi: 19 saat su yok!

Antalya il genelinde kesim yerleri listesi açıklandı. Kurbanlığını alan vatandaşlarda kesim alanlarının yolunu tuttu. Sabahın ilk ışıkların itibaren kesim alanlarında oluşan yoğunluk dikkat çekti. Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan bir kesim noktasında da 60 kasap ve 3 veteriner kurbanlıkların kesilmesi ve parçalanması sürecinde görev başındaydı. Veteriner Hekim Yakup Barış Özer, kesim alanları dışında kurbanlık kesimi gerçekleştirmenin sağlığı tehdit ettiğini söyledi.


EKİPLER GÖREV BAŞINDA
Kepez ilçesinde 360 personel ile gerçekleştirilen kurbanlık kesimlerinde zabıta personelleri, sürecin sağlıklı ve güvenli şekilde ilerlemesi adına kesim noktalarında vatandaşlara yardımcı oldu. 20’şerli gruplar halinde kesim alanlarına alınan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, uzman kasaplar tarafından ayrı iki noktada halk sağlığına uygun şekilde kesildi. Kesim noktalarına herhangi bir yaralanma olayına karşı acil müdahale noktası da kuruldu. Bir ambulansın hazır bekletildiği alanlarda çok sayıda vatandaş satın almış oldukları kurbanlıklarını kesme işlemini gerçekleştirdi.


Veteriner Hekim Yakup Barış Özer, bayram boyu kesim noktalarında görev alacaklarını söyledi. Özer, “Kurban bayramının ilk gününde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanmaya başladı. Bizlerde belediyelerce belirlenen kurban kesim noktalarında hayvan sağlığında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denetimler gerçekleştiriyoruz. Bir vatandaşımızın kesmiş olduğu hayvanda herhangi bir sağlıksal sorun gözlemlendiğinde bu sorunu bizlere bildiriyorlar. Bizlerde gerekli incelemeleri yaparak yetkililere rapor ediyoruz” şeklinde konuşarak süreç hakkında bilgi verdi.


“HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”
Kurbanlıkların veteriner hekim kontrolü dışınca acemi kişilerce kesilmesinin insan ve hayvan sağlığını tehdit edebileceğinin altını çizen Özer, “Belediyelerin belirlemiş olduğu kesim noktaları dışında kurbanlık kesim işleminin gerçekleştirilmesini sağlıklı bulmuyoruz. Veteriner hekimlerin bu noktada görev alması çok önemli. Çünkü hayvanın sağlığına bağlı olarak hayvanın tüketilip tüketilemeyeceği vatandaşlarımızın sağlığı açısından çok önemlidir. Özellikle kesim yeri haricinde kurban kesimi yapılmasındaki sorunlardan biri de o noktada oluşacak hayvan atıklarıdır. Bu çevre sağlığını olumsuz etkileyebilir. Mutlaka belediyelerimizin sağlamış olduğu veya özel kesimhanelerde veteriner hekimlerin kontrollerinde kesimler gerçekleştirilmelidir” dedi.


Kurbanlığını alarak kesim noktasına gelen vatandaşlardan Yusuf Aytar, “Yaklaşık 3 saattir kesim bekliyoruz. Büyükbaş hayvan keseceğiz sıramızı bekliyoruz. Alanda da yoğun bir çalışma var. Kesimimizi gerçekleştirdikten sonra gideceğiz” şeklinde konuştu. Kesim noktalarında hijyenik kesim yapıldığını belirten Ayhan Umar, “4 saattir kurban kesimi için bekliyorum. Büyükbaş keseceğiz bu bayram. Kesim noktalarında da temiz bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bizlerde sıramız geldiğinde kesim işlemini yaptırıp kurban etlerimizi ayıracağız” diye konuştu.


ACEMİ KASAPLAR HASTANELİK OLDU
Kurban Bayramı'nın ilk gününde Antalya'da kurban keserken yaralananlar hastanelerin acil servislerine başvurdu. Kentte, bayram namazının ardından kurban kesen vatandaşlardan bazıları bıçak ve satır gibi aletlerle, bazıları ise kontrol altına almak istedikleri hayvanların darbesiyle yaralandı. Acil servislere giden yaralılara müdahalede bulunuldu.

FİRARİ KURBANLIKLAR
‘ECEL TERİ’ DÖKTÜRDÜ

Kurban Bayramı'nın ilk günü sabah saatlerinden itibaren belediyeler tarafından belirlenen alanlarda ve farklı noktalarda kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Bazı kurbanlıklar ise sahiplerinin elinden kaçtı. Antalya’da da kaçan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar, araçların arasında koşarken cep telefonu ile görüntülendi. Sahiplerine zor anlar yaşatan hayvanlar, bir süre sonra yakalanıp kontrol altına alındı. 

Editör: Emre Gündoğdu