Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa'nın birkaç dev kulübünün kurduğu Avrupa Süper Ligi ile ilgili kararını verdi.

Mahkeme, Süper Lig'in uygulanabilirliğini yargılamadı. Avrupa Birliği Adalet Divanı; UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi. Böylece Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının önünde bir engel kalmadı.


Real Madrid Başkanı Florentino Perez

PEREZ'DEN İLK AÇIKLAMA

Avrupa Süper Ligi'nin kurulması için büyük çaba sarf eden Real Madrid Başkanı Florentino Perez: "Bugün özgürlüğün, futbolun ve taraftarlarının Avrupası bir zafer kazanmıştır" dedi.


Avrupa Süper Lig CEO'su Bernd Reichart

CEO AÇIKLADI: ÜCRETSİZ YAYINLANACAK

Avrupa Süper Lig CEO'su Bernd Reichart da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Reichart, "UEFA'nın tekeli sona erdi. Futbol özgürdür. Kulüpler artık kendi geleceklerini belirlemekte özgürler. Tüm maçları ücretsiz olarak yayınlayacağız. Kulüpleri gelirleri garanti altında olacak" şeklinde konuştu.

UEFA'DAN AÇIKLAMA

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı kararın ardından bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı, "UEFA, Avrupa Süper Ligi davasında Avrupa Birliği Adalet Divanı tarafından verilen kararı not etmektedir. Bu karar, sözde 'Süper Lig'in onaylanması ya da doğrulanması anlamına gelmemekte; daha ziyade UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde önceden var olan ve Haziran 2022'de zaten kabul edilmiş ve ele alınmış olan teknik bir eksikliğin altını çizmektedir. UEFA, yeni kurallarının sağlamlığından ve özellikle de ilgili tüm Avrupa yasa ve yönetmeliklerine uygun olduğundan emindir. UEFA, Avrupa futbol piramidini koruma ve toplumun daha geniş çıkarlarına hizmet etmeye devam etmesini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Avrupa spor modelini ulusal federasyonlar, ligler, kulüpler, taraftarlar, oyuncular, antrenörler, AB kurumları, hükümetler ve ortaklarımızla birlikte şekillendirmeye devam edeceğiz. Taraftarların ve tüm paydaşların vazgeçilmez model olarak ilan ettikleri dayanışmaya dayalı Avrupa futbol piramidinin, Avrupa yasaları ve ulusal yasalar tarafından kopma tehdidine karşı korunacağına inanıyoruz."

HABER MERKEZİ

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin kaderi kalecilerin elinde Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin kaderi kalecilerin elinde

Editör: Emre Gündoğdu