Gündem

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz için kuvvetli yağış alarmı

Lider Haber ekranlarında izleyicisi ile buluşan Gün Ortası programının konuğu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik oldu. Çelik, “Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ve Karadeniz’de kuvvetli yağışlar göreceğiz” dedi.

Abone Ol

Lider Haber ekranlarında seyircisi karşısına çıkan Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programının canlı yayın konuğu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik oldu. Çelik, hafta sonunda havanın nasıl olacağı hakkında bilgiler verdi.

“KUZEY VE İÇ KESİMLERİMİZDE SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ OLACAK”

Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklarda düşüş olacağını vurgulayan Çelik “Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak her zamanki gibi uyarılarımızı yayımladık. Bu sistem geçen haftaki sisteme benziyor. Sadece biraz daha kuzeyden geçecek. Bu yüzden batı ve kuzey bölgelerimiz daha ağırlıklı olarak sıcaklık düşüşünün etkisi altına girecek. Bu sistemde şiddetli yağış beklemiyoruz ancak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yine yağışlar göreceğiz. Bununla birlikte kuzey ve iç kesimlerimizde sıcaklıklarda düşüş olacak. 10 dereceye kadar düşüşler bekliyoruz. Özellikle Pazar ve pazartesi günü için. Kuzey ve iç bölgelerin tamamında rüzgar bekliyoruz. Bu rüzgar da yine cumartesi ve Pazar günü etkili olacak. Pazartesi günü de Doğu Anadolu’da kuvvetli rüzgar etkili olacak. 100 kilometreye varan rüzgar hızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“EGE VE BATI AKDENİZ VE KARADENİZ’DE KUVVETLİ YAĞIŞLAR GÖRECEĞİZ”

Yağışların genellikle sağanak şeklinde olacağını aktaran Çelik, “Yurt genelinde yağışlar bekliyoruz. Bu yağışlar özellikle kuzey ve batı bölgelerde gerçekleşecek. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ve Karadeniz’de kuvvetli yağışlar göreceğiz. Sıcaklıklar da düşüş olacak ancak bu düşüşler sadece kuzey ve iç bölgelerle sınırlı olacak. Dolayısıyla kar yağışları yine çoğunlukla görülmeyecek diyebiliriz. Trakya’nın yüksek kesimlerinde Pazar günü için bir kar yağışı görebiliriz ancak İstanbul’da şehir genelinde kar yağışı görünmüyor. Sadece Pazar günü yüksek kesimlerinde Çatalca ve Silivri gibi yüksek kesimlerde karla karışıl yağmur görebiliriz. Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun yine kar yağışı olacak ancak onun dışında yağışlar sağanak şeklinde görülecek diyebiliriz. Şiddetli yağışlar yarın için sadece Güney Ege ve Batı Akdeniz’de olacak” şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }