Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi’ndeki teleferik hattında kopan direğin çarptığı kabin havada parçalanması ile Memiş Gümüş (54) hayatını kaybetmişti, 7 kişi ise yaralanmıştı. Teleferik kazasına ilişkin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında olduğu 5'i tutuklu 12 sanık ilk dün kez hakim karşısına çıkarak savunmalarını yaptı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmada Belediye Başkanı Kocagöz savunmasında 28.11.2023’te yeni genel müdür ve yönetim kurulu başkanı seçildiğini belirterek, “ANET A.Ş. istifamı kabul etmiş. SGK çıkışımı yapmış. YSK seçime girmeme sakınca görmemiş. 28.11.2023’ten kaza tarihine kadar 4 ay 17 gün geçti. Bu süreçte teleferiğin bakımı da yapılmış. Geçmişe dönük suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Şirketin çalışanlarının yetkisiz isimleri çalıştırması iddiasını değerlendirerek verdiği ifadelerde Kocagöz,  “Ben mühendis değilim. İşi işin ehline vermek görevimiz. Bu firma sertifikalı bir firma. Bu şirket Uludağ, Davraz gibi teleferik işletmelerinin de bakımını da yapıyor. Kazanın olduğu direkteki civataların eski olduğu an dair iddialar doğru değildir” diye savundu.

Teleferi̇k Faci̇asinin İlk Duruşmasi Görüldü

DURUŞMA 7 AĞUSTOS’A ERTELENDİ

Sanık ve müştekilerin savunmalarının ardından yapılan karar açıklamasında, mahkeme heyeti, sanık Kocagöz'ün adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol’un tutukluluğunun devamına, tutuksuz sanık Suphi Kaplan'ın tutuklu yargılanmasına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için 7 Ağustos'a ertelendi.

Teleferi̇k Faci̇asinin İlk Duruşmasi Görüldü 1

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

Kocagöz’ün tahliye kararının açıklamasının ardından aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Aykut Kaya’nın yanı sıra CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı olduğu bir açıklama yapıldı. Açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek yaparak, "Antalya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmekte olan  teleferik kazasıyla ilgili mahkemenin bugünkü duruşmasında Antalya'mızın en büyük ilçesi, Kepez’imizin 31 Mart 2024  tarihinde yapılan seçimlerde halkın oylarıyla belediye başkanımız seçilen Mesut Kocagöz başkanımız bugün mahkemenin vermiş olduğu kararla tahliye edilmiştir” ifadelerini kullandı.

ZEYBEK: KİLO KAYBINA UĞRAMIŞ

Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı

Kocagöz’ün ‘Haksız yere tutuklu kaldığını düşünüyoruz’ diyerek mahkemede alınan tahliye karına ilişkin değerlendirmede bulunan Zeybek,  “Kepez halkına yapacağı hizmetler için bir başlangıç olmuştur. Bu dönem içinde zor şartlarda kalmıştır. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle de biraz sonra belki  göreceksiniz. Ciddi biçimiyle kilo kaybına uğramıştır. O nedenle biz bugün 6. Ağır Cezanın Mesut Başkanın lehine verdiği tahliye kararı memnuniyetle karşılıyoruz. İlk haberi alır almaz Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmekte olan Genel Başkanımız Özgür Özel'e de hızlı bir biçimde tahliye kararını da ilettik. Tekrar geçmiş olsun. Başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, il başkanımız, milletvekillerimiz ve Antalya'daki belediye başkanımız ve örgütümüz bu dava sürecini büyük bir olgunlukla, sağduyuyla ve serinkanlılıkla takip etmiştir” diye konuştu.

Teleferi̇k Faci̇asinin İlk Duruşmasi Görüldü 4

ÖZEL, ERDOĞAN’IN YANINDA ÖĞRENDİ

Kocagöz’ün tahliye olması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Zeybek, “Hepimiz bugün tahliye olması gerektiğini biliyorduk. Mahkemenin bu yönde verdiği kararı da şimdi coşkuyla Kepez Belediyesi'nin önünde yurttaşlarımızla, Kepez Belediye çalışanlarına ve tabi ki en önemlisi de sevgili ailesiyle birlikte kutlayacağız. Tekrar Kepez'imize, Antalya'mıza geçmiş olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ile genel başkanımızın görüşmesi devam ederken biz bu haberi kendi ilettik" diye kaydetti.

“Mahkemenin de tutuklaması yönünde verdiği kararın eksik bir hukuk değerlendirmesi” olarak niteleyen Zeybek, “Yanlış, bugün 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından düzeltilmiştir. Bu kazada yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara, Kepez halkına ve Antalya halkına da tekrar geçmiş olsun dileklerini iletiyorum" diye ifade etti.

KOCAGÖZ BUGÜN MECLİS’E KATILACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Biz de uzunca süredir adalet tecelli edecek diye bekliyorduk. Bugün bu mutlu anı verdi. Öncelikle ailesine, sevdiklerine, Antalya'mızı, Kepez halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Mesut kardeşim için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Adalet tecelli etti. Yarın da Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Mesut Kocagöz kardeşim yerini alacak ve meclisimizde onurla, gururla, azimle birlikte yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi