Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Lider Haber Tv’de Murat Er’in sunduğu Gün ortasına konuk oldu. Yavuz bu haftanın hava durumu hakkında detay bilgiler verdi. Yavuz, "Genel itibariyle baktığımızda salı ve çarşamba günü yurtta önemli bir yağış beklemiyoruz. Yüksek hava sıcaklıkları tüm yurtta etkisini sürdürmeye devam edecek" şeklinde konuştu.


İÇ KESİMLERDE HAFİF YAĞIŞLAR
Yavuz, hafta ortasından itibaren bazı değişiklikler olacağını belirtti. "Perşembe ve Cuma günü ise iç kesimlerde hafif sağanak yağışların görülmesini bekliyoruz. Bu yağışlarla birlikte özellikle iç ve doğu bölgelerde 1-2 derecelik sıcaklık düşüşleri yaşanacak" dedi.


KARADENİZ VE AKDENİZ YAĞIŞ 
Cumadan itibaren yurdun kuzeyinden gelen yağışlı havanın etkili olacağını söyleyen Yavuz, "Bu etkiyle birlikte özellikle hafta sonunda, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri Karadeniz bölgesinin genelinde, Akdeniz'de ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu yağışlarla birlikte bir nebze sıcaklıkların düşmesini tahmin ediyoruz" şeklinde bilgi verdi.


TURİZM BÖLGELERİNE YAĞIŞ GELİYOR
Turizm bölgeleri, özellikle Antalya civarındaki durumla ilgili bilgi veren Yavuz, "Turizm bölgelerine baktığımızda, Cumartesiye kadar sıcaklıklar oldukça yüksek kalacak. Yağış beklenmiyor. Ancak Pazar günü Akdeniz bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar ise 1-2 derece yükseklik gösterecek" ifadelerini kullandı. Özetle, Karadeniz ve iç bölgelerde serinletici yağışlar beklenirken, turizm bölgelerinde sıcaklıkların yüksek kalmaya devam edeceği öngörülüyor.

Editör: Özge Toptaş