Gündem

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde olacağını belirterek, Antalya'da hava sıcaklıkların 40 dereceyi bulabileceğini söyledi.

Abone Ol

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, ülke genelinde az bulutlu ve açık hava koşullarının hakim olacağını belirtti. Özdemirci’nin açıklamalarına göre, ülkenin kuzeydoğusunda aralıklı yağışlar görülecek. Salı günü Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde, Çarşamba günü ise yine Giresun, Trabzon ve Rize bölgelerinde yağışlar etkili olacak. Perşembe günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.


RÜZGARLAR KUVVETLİ OLACAK
Çarşamba ve Perşembe günlerinde Marmara Bölgesi ile Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Rüzgarların hızının 40 ile 60 km/saat arasında değişmesi öngörülüyor. Ülkede güney ve batısında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağı ifade eden Özdemirci,  “Sıcaklık Akdeniz’de biraz yüksek seyredecek. Mevsim normalinin 1-2 derece üzerinde olacak. Antalya'da 39 derece, Adana'da 37 derece. Yine tatil bedeninde 38-39 dereceleri civarında özellikle tatil ilçelerimizde diyelim. Ege'de de sıcaklıklarında sahillerde 37-38 derece civarlarında var efendim. Mevsim normalinin birkaç derece üzerinde seyredecek” dedi.  


SONBAHAR İÇİN SICAKLIK TAHMİNLERİ
Özdemirci, Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nin sonbahar için sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağına dair gündemi değerlendirerek “Eylül ayında ülkemizin iç ve güneybatı kesimlerinde sıcaklıkların 1-2 derece, diğer bölgelerde ise 0.5 ila 1 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Kasım ayında ise sıcaklıkların yine mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde olması bekleniyor” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }