Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Lider Haber TV’ye yaptığı değerlendirmeye göre hafta başından itibaren Türkiye’nin doğu ve kuzey bölgelerinde yağışların görüleceğini belirtti. Çarşamba günü (bugün) ise doğu Karadeniz kıyılarında daha dar bir alanda yağışların kendini göstereceğini ifade etti. Diğer bölgelerin ise daha az bulutlu ve açık geçeceğini vurguladı.

İÇ KESİMLERDE SİS BEKLENİYOR

Düzce’de bir simitçi, FETÖ elebaşının ölümünü tatlı dağıtarak kutladı Düzce’de bir simitçi, FETÖ elebaşının ölümünü tatlı dağıtarak kutladı

Hafta ortasında iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis olabileceğine dikkat çeken Tekin, “Hafta boyunca soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Ülkemizin doğu ve kuzey bölgelerinde yağışları göreceğiz. Çarşamba günü itibarıyla doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinden daha dar bir alanda yağışlar kendini gösterilecek. Diğer yerler ise daha az bulutlu ve açık geçecek. Hafta ortasından itibaren iç kesimlerdin gece ve sabah saatlerinden sise dikkat çekmek isteriz” dedi.

SEL VE TAŞKIN RİSKİ

Salı günü (dün) kuzey kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları sel ve taşkın riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyaran Tekin, “Kuzey kesimlerde yağışlar kuvvetli olacağı tahmin edilmekte. Buradaki vatandaşlara sel ve taşkınlara karşı tedbirli olmaları öneriyoruz. Çarşamba sabah saatlerine kadar ise iç ege göller yöresi iç Anadolu doğa Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde ise zirai don riski söz konusu tarımla uğraşan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını istemekteyiz” diye konuştu.

FIRTINA UYARISI

Denizcileri fırtınaya karşı uyararak, soğuk havanın haftanın tamamında etkili olacağını sözlerine ekleyen Tekin, “Bugün Doğu Karadeniz, Güney ve Güneybatı’dan, Akdeniz’de ise kuzeydoğudan rüzgar kuvvetli bir şekilde olacak. Fırtınaya karşıda denizcilerimizi uyarmak isteriz. Soğuk hava hafta boyunca ülke genelinde etkili olmaya devam edecek. Antalya ülkemiz genelinde mevsim normalleri altına inmişti. Batı kesimde sıcakları mevsim normallerinin altında seyredecek” diye kaydetti.

Editör: Emre Gündoğdu