Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında Başkan Ali Koç ses getiren bir takım iddialar da ve açıklamalarda bulundu. Koç, hakem camiasında İzmir gruplaşması diye bir şey olduğunu ve arka planda MHK eski Başkanı Oğuz Sarvan olduğunu iddia etti. Koç’un flaş iddiasının ardından cevap hakkı doğan Savran, Telegol’e konuştu.

“İŞİM EĞİTİM”

Aday hakemlik ve 2. Lig hakemliğine kadar olan eğitime danışmanlık yaptığını söyleyen Sarvan, “Hakemlerle pek fazla görüştüğüm yok. Ara ara denk geldiğimizde İstanbul’da görüşüyoruz. Onun dışında bu konularla ilgili pek bilgim de yok yani. Eğitim dışında hiç bir şeyle ilgim yok. Ama bunlar nereden çıkıyor onu da bilemiyorum. İşim eğitim. Başka hiçbir şeyle ilgilenemiyorum emin olun” diye konuştu.

“VAR ODASININ ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEDİM”

VAR odasının önünden bile geçmediğini iddia eden Savran, “Ben Merkez Hakem Kurulu’nda görev yaparken dahi o VAR odasının önünden bile geçmedim. Yani geçmek istemedim. O kadarını söyleyeyim yani. Özellikle de uzak durdum o işlerden. Bilmiyorum yani” ifadelerini kullandı.

SAVRAN’DAN KOÇ’UN İDDİALARINA CEVAP

Koç’un “Hakem camiasında İzmir gruplaşması diye bir şey var” iddialarını yanıtlayan Savran şöyle konuştu:

“İzmir’de kaç tane hakem var? Benim bildiğim Halil Umut Meler var. Yiğit arsalan var. Üç tane falan hakem var herhalde. Kim ne diyorsa, gerçekten takip etmek istemiyorum da iddiaları varsa bunları somut şeylerle söylerler herhalde. Ona göre de cevap verilir.”

NE OLMUŞTU

Ali Koç’un Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşma.

“Hakem camiasında İzmir gruplaşması diye bir şey var. Genelde Ege bölgesi. Ahmet İbanoğlu, Tolga Özkalfa, Alper Ulusoy, Ünsal Çimen var. Bu İzmir grubunun şu anki durumunun hakemler arasında sıkıntı yarattığını, insanların bunu dillendirdiği kulağımıza geliyor. Bir de Oğuz Sarvan grubu var. Oğuz Sarvan’la ilgili kulağıma bilgiler geliyor. Arka planda onun olduğu gibi. Hiçbir şey gizli kalmıyor"

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ:

MEB'den 'hayalet liselere' ağır yaptırım MEB'den 'hayalet liselere' ağır yaptırım

Editör: Emre Gündoğdu