MHP, Nilüfer’i kazanabilir mi?

Elbette kazanabilir!

Abone Ol

Sadece Nilüfer’i mi?

Tabi ki hayır!

Osmangazi’yi, Yıldırım’ı da kazanabilir.

Nasıl ki Cumhur İttifakı ortaklığıyla AK Parti ülke geneline birçok büyükşehir, il ve ilçeyi kazanıyor. MHP de hem ülke sathında hem de Bursa özelinde bunu yapabilecek güce ve kadroya sahiptir.

Fakat özellikle Nilüfer’de CHP’li yönetime karşı AK Parti’den daha etkin bir muhalefet yaptığı gözlenen MHP teşkilatları, 25 yıldır değişmeyen ve ayyuka çıkan kirli rant ilişkilerinin elinden belediyeyi kurtarabilir.

Bursa’da artık 3 merkez ilçenin en az birinde MHP’li bir aday görmek isteyen milliyetçilerin Nilüfer’de değişimi tesis edebilir.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR!

MHP’de ilçe kongreleri cumartesi günü başladı. İnegöl, Kestel, Karacabey ve Mustafakemalpaşa yönetimleri belirlendi.

Pazar günü ise Yıldırım, İznik, Gemlik, Nilüfer ve Gürsu’da yönetimler belirlendi.

Nilüfer ilçe kongresi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın himayesinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

MHP İlçe Başkanı Levent Karakoç’un güven tazelediği kongreye Nilüfer’deki rant tartışmaları damga vurdu.

Kongredeki konuşmasında Başkan Levent Karakoç, “Nilüfer’de bazıları bildiğini okumaya devam ediyor. 23 Nisan, Ertuğrul, Altınşehir, Ataevler’de fahiş emsal uygulandığı iddiasını araştırdık ve gördük. Yüzde 100 oranında artırılan emsal değerleriyle yapılan inşaatlarla karşılaşmak sıradan bir olay haline geldi… Bu imar usulsüzlüğü değil de nedir? Mızrak çuvala sığmıyor” dedi.

CHP’LİLER BİLE RAHATSIZ!

Başkan Karakoç, Nilüfer’deki rant havuzuna CHP’nin içinde de tepki geldiğini belirterek “CHP’li biri şöyle diyor: ‘Birkaç zamandır Nilüfer’de ucu bucağı açık olaylar oluyor ve vekilinden il başkanına ilçe başkanına herkes susmuş seyrediyor. Arkadaşlar kendinize gelin.’ Yine CHP’nin ilçe başkanlığına aday lan biri de rant düzenini şöyle ifade ediyor: ‘…Hiçbir şeyim yok diyen seçildikten sonra mülk zengini olanlara bu değirmenin suyu nereden geliyor diye soruldu mu? Bu hırsızlık, talan ve yalan düzenin bir parçası olan kimi yöneticilere hesap soruldu mu?’ Ayrıca CHP’li Gemlik Belediye Başkanının Nilüfer’de kişiye özel emsal artışlarını içine sindiremediğini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ifade etmesi hafızalardaki yerini koruyor” şeklinde konuştu.

BOZBEY’E SORULAN 6 SORU YANIT BEKLİYOR

Rant havuzunun Nilüfer’in posasını çıkardığını vurgulayan Karakoç, Nilüfer Belediyesi’nin eski başkanı ve Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Emir Koop’taki usulsüzlüklere ilişkin daha önce yönelttiği soruları hatırlattı. ‘Emir Koop’ta neler oluyor?’ kamuoyunda tartışılıyor ama konunun muhatapları kafasını kuma gömüyor.

ÜLKÜCÜ İRADE İCRACI OLMALI

Nilüfer’de artık siyaseten temiz bir dönemin kapılarının açılması gerektiğinin altını çizen Karakoç, “Önümüzde yerel seçimler var. Ülkücü iradeyi, bu tarz makamlarda icracı konuma mutlak suretle getirmek zorundayız” mesajı salondan alkış aldı. Karakoç’un belediye başkanlığı ve Meclis için güçlü MHP vurgusu, basın mensupları ‘MHP Nilüfer’i kazanabilir mi?’ sorusunu öne çıkardı.

NİLÜFER’DE GÖREV TALEP EDECEĞİZ!

MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nilüfer’in göbeğinde Alaattinbey, Yaylacık, Tahtalı başta olmak üzere tarım alanları talan ediliyor.  Mantar gibi türeyen kaçak fabrika yapılarını Nilüfer Belediyesi görmüyor. Fakat biz gördük, bildik ve not ettik. Gereğini yapmak için 31 Mart Mahalli Seçimlerinde Nilüfer halkından görev talep edeceğiz.

AKŞENER CİDDİYETİNİ YİTİRDİ

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Nilüfer kongresinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı çağrıdan bahisle Meral Akşener’e yüklenen Genel Sekreter İsmet Büyükataman, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin samimi çağrısına, İP Genel Başkanı ‘yerel seçimlere her parti ayrı ayrı’ girelim diyerek ciddiyetsiz açıklamalarla cevap vermiştir. Meral Akşener seçim sonuçlarındaki hezimetin sorumlusu olarak kendisinden başka herkesi göstermiş, hatta hızını alamamış ve suçu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne atarak sorumluluktan kaçmaya çalışmıştır. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde de başarı elde edemeyeceğini anlayan Akşener ciddiye alınmayacak söylemlerle yaklaşan yenilgisine bahaneler üretmiştir. Bölücü HDP ile ‘Masa Altı İttifakı’ kurmaktan hiçbir rahatsızlık duymayan İP’in, yerel seçimlerde ülkenin hayrına Milliyetçi Hareket Partisi ile komşu olmaktan kaçınması milletimizin gözünden kaçmamıştır” dedi.

BELEDİYELER ZİLLETTEN KURTARILMALI

Muhalefet partilerinin yönetiminde bulunan belediyeler ne yazık ki eser ve hizmet siyaseti yerine hamaset ve husumet siyasetini takip etmektedirler” ifadelerini kullanan Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Zilletin elindeki belediyeler vatandaşa hizmet etmeyi bir kenara bırakmış, zillet siyasetinin gizli gündemleri ve kısır tartışmalarının peşine düşmüştür. Şehirlerimiz hiçbir zaman bu kadar kötü bir yönetim görmemiştir. CHP ve HDP başta olmak üzere Zillet İttifakı’nın yönetiminde hizmetten yoksun kalan şehirler bir an önce milli iradenin kararı ile kurtarılmalıdır. Belediyelerimizin üzerinden zilletin gölgesi kalkmalı vatandaşlarımız hak ettikleri hizmetle buluşmalıdır. Bize göre merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında bir uyum ve hedef birlikteliği olması zorunludur. Cumhur İttifakı’nın zaferiyle istikrarını sürdüren merkezi yönetimle birlikte yerel yönetimlerde de istikrar ve hizmet dönemi başlamalı zillet dönemi son bulmalıdır. Bu amaçla Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli 31 Mart 2024’te yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinin hazırlık sürecini 24 Temmuz 2023 tarihinde başlatmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ‘2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu’ temasıyla çalışmalarımız hızlanarak devam edecektir” açıklamasında bulundu.

MHP Bursa’da 9 ilçenin kongresi tamamlandı.

Nilüfer’de Levent Karakoç, Yıldırım’da Kadir Taşçı, İnegöl’de Uğur Bayram, Gürsu’da M. Tahir Akdağ, Karacabey’de Ahat Şanlı güven tazeledi.

Mustafakemalpaşa’da Ahmet Beygirci, Kestel’de Ahmet Eraslan, Gemlik’te Emrah Keskinden, İznik’te İlhan Ayaş başkanlığa seçildi.

Diğer ilçelerde ise kongreler şu tarihlerde gerçekleştirilecek:

9 Eylül 2023 Cumartesi günü Yenişehir, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık; 10 Eylül 2023 Pazar günü ise Osmangazi, Mudanya ve Orhangazi ilçe kongreleri yapılacak.

İlçe kongrelerinin ardından ekim ayındaki il kongresiyle süreç tamamlanacak.

***

Saygıyla…

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }