Bilim ve Teknoloji

Milli motor hamlesi engelleniyor mu?

Türkiye, yerli ve milli sanayide altın çağı yaşarken, Samsun’dan gelen beklenmedik bir haberle atılımlar sekteye uğrama noktasına geldi. Samsun’da kurulması planlanan yerli motor üretim tesisi, ret kararıyla karşı karşıya kaldı.

Abone Ol

Yerli ve milli sanayide son yıllarda atılan tarihi adımlar, uluslararası arenada gözlerin Türkiye’ye çevrilmesini sağladı. Bir biri ardında hayata geçirilen başarılı milli teknoloji projeleri takdir toplamayı sürdürüyor. Türkiye, sanayi alanında gücüne güç katmayı sürdürürken Samsun’dan gelen bir haberle sarsıldı. Samsun’da kurulması planlanan yerli motor üretim tesisi, Yeni Akit’in aktardığı habere göre beklenmedik bir ret kararıyla karşı karşıya kaldı. Dizen Motor Projesi olarak adlandırılan yerli motor üretim tesisi, sanayi alanında Türkiye’ye kritik bir eşiği atlatması bekleniyor.

PROJENİN ÖNEMİ

Dizen Motor Projesi, İHA motoru ve kamikaze uçağı motoru gibi stratejik öneme sahip yerli motorların üretimine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Öte yandan bölge halkına yeni iş imkânları sağlayarak, yerel ekonominin gelişimine büyük katkı sunacak ve Türkiye’nin savunma sanayii ve sanayi sektöründe bağımsızlık hedeflerine hizmet edecek. Ülkemizin teknolojik ve ekonomik kalkınması için hayati öneme sahip olan bu proje, ulusal stratejilerin de bir parçasıdır.

 “ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Dizen Motor Savunma Endüstri’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu projenin Türkiye için ne kadar kritik olduğunu anlayan herkes, yerel yönetimden daha yapıcı ve destekleyici bir yaklaşım beklemektedir. Yerli üretim ve sanayi projelerine yönelik böylesine önemli adımların, ilgili yöneticiler tarafından desteklenmesi, hem ülke kalkınmasına hem de Samsun'un gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Yetkilileri ülkemizin geleceği için bu projeyi desteklemeye ve kararlarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Dizen Motor Savunma Endüstri A.Ş olarak, ülkemize ve bölgemize kazandıracağımız bu tesis için imar değişikliği kararının bir an önce onaylanmasını talep ediyoruz. Halkımızı da bu milli projeye destek vermeye ve yerel yönetimin bu kritik kararı tekrar gözden geçirmesi için sesini duyurmaya davet ediyoruz.”

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }