AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’ni Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. AK Parti 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yeniden AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine yeniden seçilen eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Lider Haber’e açıklamalarda bulundu.

“AK PARTİ MİLLETİN KURDUĞU BİR PARTİ”

4’üncü Olağanüstü Büyük Kongre’nin güzel bir şekilde geçtiğini söyleyen Türel, ”AK Parti için her kongre yeni bir tazelenme, yeni bir yenilenme dönemi. Bir heyecan dönemi. Bugünkü kongre de fevkalade güzel bir şekilde geçti. Büyük bir kardeşlik havası içerisinde geçti. Az önce buraya gelirken başka partilerde de siyaset yapmış bir arkadaşımız ‘Ya bu kongrede memnun olmayan bir kişi bile yok mu?’ diyor. Gerçekten AK Parti’nin bu güzel kardeşlik ve aile havası zaten bu kadar senedir iktidar olmasındaki etkenlerden bir tanesi. Biz Türkiye’nin gelişmesi, ilerlemesi için milletin kurduğu bir partiyiz” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BİR DÜNYA LİDERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdıran MKYK Üyesi Menderes Türel, “Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok net olarak söylüyorum bugün bir dünya lideri. Dünya’da ondan daha eski, daha tecrübeli bir lider şuanda yok. Kendi konuşmasında da ifade ettiği gibi bugün Türkiye dünyadaki birçok sorunun anahtar ülkesi haline geldi. Eskiden uluslararası gelişmeleri seyreden bir ülke iken, bugün anahtar bir ülke haline gelen güçlenmiş Türkiye. Bu da AK Parti’nin son 20 yıl içerisinde ortaya koymuş olduğu çok başarılı bir performansın bir neticesi. O yüzden bugün onun yansıması da oldu. İşte yabancı misafirler ve hakikaten tribünlerdeki coşku gerçekten AK Parti’nin eskimeyecek bir parti olduğunu gösteriyor. Yeniden bir genel kurul heyecanı yaşadık. Yenilen arkadaşlar var, benim gibi devam eden arkadaşlarımız var. Bu heyecanla şimdi hedefi 31 Mart 2024 yerel seçimleri olarak bekliyor. Bu seçimlerde de başarılı olmak için büyük bir gayret göstereceğiz. Özellikle yerel kalkınma da AK Parti’nin Türkiye’de yapmış olduğu çok başarılı projeler, çok başarılı adımlar var. Şimdi inşallah bunu 2024 yerel seçimlerinde AK Parti bir kez daha taçlandıracak” şeklinde konuştu.

AK Parti MYK'sı toplandı AK Parti MYK'sı toplandı

Editör: Emre Gündoğdu