Gündem

Murat Acar: Salı gününden itibaren bu sistem ülkemizi terk ediyor

Lider Haber ekranlarında seyircisiyle buluşan Gün Ortası programının konuğu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar oldu. Acar, “Salı gününden itibaren bu sistem ülkemizi terk ediyor” dedi.

Abone Ol

Lider Haber ekranlarında izleyicisi karşısına çıkan Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programının canlı yayın konuğu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar oldu. Acar, ilerleyen günlerde tüm yurtta hava durumunun nasıl olacağını hakkında bilgiler verdi.

“SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN BU SİSTEM ÜLKEMİZİ TERK EDİYOR”

Salı gününden itibaren mevcut sistemin ülkeyi terk edeceğini vurgulayan Acar, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız son değerlendirmelere göre yeni haftada, bugün ve yarın Doğu Anadolu bölgesinde bu sistem etkisini sürdürecek. Sağanak yağış, yüksek kesimlerde kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar şeklinde uyarılarımız var. Yarın öğle saatlerine kadar bu durum devam edecek. Rize ve Artvin’de turuncu uyarı yapmıştık. Etkisini azalttı ancak turuncu kodu sarı koda çektik. Tehlike yavaş yavaş azalıyor. Salı gününden itibaren bu sistem ülkemizi terk ediyor. Ancak Çarşamba günü güney batı kesimlerinden başlayarak ülkemiz yeni bir yağış sisteminin etkisinde kalacak” ifadelerini kullandı.

“SICAKLIKLARIN ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta sıcaklıkların artacağını aktaran Acar, “Sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düştü. Özellikle iç ve doğu kesimlerde sıcaklık düşüşü kar yağışlarına sebep oldu. Fakat Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta sıcaklıkların artacağını öngörüyoruz. Sıcaklık mevsim normalleri civarına çıkacak. Hatta batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Yeni gelen sistemle beraber özellikle Çarşamba günü Batı Trakya, İzmir’in güneyi, Muğla ve Aydın’ın çevrelerindeki yağışların bugünden daha kuvvetli olacağını öngörüyoruz. Bu yeni sistem hafta sonuna kadar ülkemizi etkileyecek. Yağışla beraber iç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar tekrar düşecek. Fakat geçen hafta olduğu gibi düşüklük beklemiyoruz. Yağışla beraber sıcaklıkların düşeceğini tahmin ediyoruz. Mevsim itibariyle gelecek olan sistem, ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde kar yağışlarına sebep olabilir. Fakat ilk önce batı kesimlerimizde, Akdeniz kıyıları ve Trakya’da Çarşamba günü itibariyle kuvvetli sağanak göreceğiz” şeklinde konuştu.  

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }