Gündem

Murat Kurum’dan İstanbul için adaylık açıklaması: “16 Milyon İstanbullu için çıkacağız”

Sosyal medya AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu iddiası ile çalkanırken Kurum’dan gündeme oturan, flaş bir adaylık açıklaması geldi. Kurum yaptığı açıklamada, “16 Milyon İstanbullu için çıkacağız” diyerek adaylık iddialarını güçlendirdi.

Abone Ol

Türkiye’de yerel seçimler için geri sayım başladı. Seçimlere kısa bir süre kala partiler başkan adaylarını bir bir açıklarken gözler mega şehir İstanbul’un adaylarına dikildi. Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisi CHP, İstanbul adayının yeniden Ekrem İmamoğlu olduğunu ilan etti. AK Parti’de ise aday çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü günlerde medyada, adaylık için öne çıkan isimler konuşulmaya başladı. AK Parti’nin pazar günü İstanbul’un adayını açıklaması beklenirken gündeme adayın belli olduğu dair iddialar oturdu. Basının önde gelen isimleri Ak Parti’nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğunu yazdı. Sosyal medyayı çalkalayan gelişmenin ardından Kurum’dan dikkat çeken bir açılama geldi. Kurum yaptığı açıklamada" Mahalle mahalle dolaşacağız" diyerek adaylık sinyali verdi.

“16 Milyon İstanbullu için çıkacağız”

İstanbul için aday çalışmalarını yoğunlaştıran AK Parti sona yaklaştı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin başkan adaylarını Pazar günü açıklayacağını ifade etmişti. AK Parti’nin adayının belli olmasına saatler kala flaş bir gelişme yaşandı. Sosyal medyayı birden hareketlendiren haber AK Parti’nin İstanbul adayının belli olduğu başlığı oldu. Gazeteci İsmail Saymaz AK Parti’nin adayının Murat Kurum olduğunu paylaştı. Ardından gözler Kurum’a gelecek açıklamaya çevrildi. Olayları duyarsız kalmayan Kurum adaylık sinyali veren açıklamaya imza attı. Kurum yaptığı açıklamada, “Tüm arkadaşlarımızla ekibimizle 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. İnsanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için sokak sokak mahalle mahalle dolaşacağız” diyerek iddiaları güçlendirdi.

KÜLÜNK, KURUM’A BAŞARI DİLEDİ

AK Parti eski MYK üyesi ve AK Parti eski Milletvekili Metin Külün, AK Parti’nin İstanbul adayı olduğu öne sürülen Murat Kurum’a başarı diledi. Külünk yaptığı sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

“İstanbul'un bahtı açık olsun.

Sayın Murat Kurum'a seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.”

AK Parti yarın aralarında İstanbul'un da olduğu 12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayını açıklayacak. 

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }