Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Lider Haber TV’de yayınlanan Neşe Berber’in sunduğu “Soruyoruz” programına konuk olarak katıldı. Destici, büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifak’ını desteklediklerini belirtti. Öte yandan Destici, Türkiye’de Yeni ve adil bir vergi düzenlemesine ihtiyaç olduğunu da vurguladı

“BÜYÜKŞEHİRLERDE CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYLARINI DESTEKLEDİK”

30 Büyükşehir’in tamamında Cumhur İttifak’ını desteklediklerini açıklayan Destici, “Biz Türkiye’nin her tarafında aday göstermedik Cumhur İttifakı’nın bir parçası olmaz sebebiyle. Sadece 370 bölgede aday gösterdik. 30 Büyükşehir’in hiçbirinde aday göstermedik. Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekledik. Aday gösterdiğimiz 370 yerde yaklaşık yaklaşık 100’ünde ilk 3’ün içinde yer aldık. 25 civarında belediye kazandık” ifadelerini kullandı.

“YENİ VE ADİL BİR VERGİ DÜZENLEMESİNE İHTİYAÇ VAR”

Yeni bir vergi düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Destici, “Yeni ve adil bir vergi düzenlemesine ihtiyaç var. Mevcut vergi düzenlememiz adil değil. Bir de Türkiye’de vergi kaçırma oranı çok yüksek. Vergisini ödemeyen çok insan var. Herkes vergisini hakkıyla ödese Türkiye’nin bir gelir problemi olmaz. Temmuzda çalışan memurlar ve emekliler bir enflasyon farkı alacaklar. O zaman asgari ücretliye de yapılmalı. Diğer türlüsü adil olmaz. Yılda iki kez asgari ücret belirlensin teklifi de ilk bizden çıktı. Bunun mutlaka yapılması lazım. Diğer türlüsü asgari ücretliye haksızlık olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Mustafa Destici Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı’nın Adaylarını Destekledik

TRT’nin 60. Yılına Özel Web Sitesi Yayında TRT’nin 60. Yılına Özel Web Sitesi Yayında

“SALDIRGAN SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAYACAĞIZ”

Başıboş sokak köpekleri sorununa da değinen Destici, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir kere bir gerçekle karşı karşıyayız. Hemen hemen her gün ülkemizin herhangi bir şehrinden veya ilçesinden başıboş köpeklerle ilgili sorunlar görüyoruz. Gün geçtikçe de sokakta saldırgan köpek sayısı artıyor. Bakımsız ve sahipsiz çok köpek var. Biz diyoruz ki sahipsiz, saldırgan sokak köpeklerini toplayacağız. Bunu Sivas’ta ve diğer kazandığımız yerlerde de yapıyoruz.”