CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 2023 yılında Erzincan’da gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Sarıgül, 2024 yılını ‘2024 can Erzincan’ yılı olarak ilan etti.

8 KANUN TEKLİFİ, 7 KONUŞMA, 12 MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ, 31 YAZILI SORU

2023 yılı içerisinde yaptığı çalışmaları açıklayan Milletvekili Sarıgül şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti

“Parti içi bütünlüğü koruyarak faaliyetlerime ve parti yönetiminin verdiği görevleri yapmaya devam ediyorum. Can Erzincan’ımın sesini duyurmak, sorunlarını çözmek, hak ettiği yere getirmek için çalışıyorum. Milletten aldığım görevi ve emaneti kimseye devretmeden milletin hak ve hukukunu savunuyorum. Milletvekili yeminimden bugüne kadar geçen sürede TBMM’ne 8 kanun teklifi verdim. TBMM genel kurulunda ülke gündemi, bütçe ve Erzincan’ın sorunlarına ilişkin 7 konuşma yaptım. 12 meclis araştırma önergesi verdim. 31 tane yazılı soru sordum.

TBMM’de 20, TBMM dışında 23, toplamda 43 basın toplantısı yaptım. 11 TV kanalına 29 kez konuk olarak katıldım. Toplam 3749 defa ekranlarda ismim geçti. Yazılı basında 4773 kez haber oldum. Sosyal medyayı yoğun olarak kullanmaya devam ettim. Milletvekili seçildiğimden bu yana haftanın en az üç günü Erzincan’dayım. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, Erzincan’ın sorunları üzerinde çalışıyoruz. Seçim tartışmaları gündemi kapattı. Yeni bir yıl herkesi heyecanlandırır. Biz Erzincanlıyız biz zaten çok heyecanlıyız. Ama 2024 yılı bizi daha çok heyecanlandırıyor.”

“PLAKAMIZ 24, AYARIMIZ 24, GELEN YIL 2024”

Sarıgül, “2024 can Erzincan yılı ulusumuza, dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun 2024 Erzincan yılı başlıyor. Dünya Erzincan’ı yakından tanıyacak. Büyük bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanya ile yatırımcıların dikkatini şehre çekeceğiz. Erzincan’daki, Türkiye’nin diğer illerindeki ve dünyanın her yerindeki Erzincanlıların şehre olan bağlılıklarını artıracağız. Can Erzincan’ın kültürel özelliklerini ön plana çıkaracağız. Tulum peynirini, Cimin üzümünü, Kemah tuzunu, dutumuzu, balımızı marka yapacağız” dedi.

“DÜNYANIN DİKKATİNİ CAN ERZİNCAN’A ÇEKECEĞİZ”

Sarıgül, “Can Erzincan’ı, kültür, tarih ve doğa sporları meraklılarına tanıtacağız. Bu amaçla kültür sanat ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracağız. Erzincan’a yepyeni bir enerji ve motivasyon kazandıracak, turizmde, sanayide ve ticarette önemli bir atılım gerçekleştireceğiz. Varlıklı, huzurlu, bereketli bir Erzincan için bu kampanyamıza destek bekliyorum” diye konuştu.

Editör: Özge Toptaş