Ülke gündeminde süren anayasa tartışmaları siyasetin gündeminin bir numaralı başlığı olarak yerini koruyor.  Birçok siyasi konuya ilişkin açıklamalarını bir biri ardına sürdürüyor. Çeşitli öneri ve düşüncenin ifade edildiği anayasa tartışması kimi zaman çarpıtmalarla gerginliğe sebep oluyor.

Geçtiğimiz günlerde de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yaptığı anayasa açıklaması gündeme oturdu. Kurtulmuş, yaptığını açıklamanın yanlış yerlere çekilmesini haksızlık ve algı operasyonu olarak değerlendirdi.

Bakan Yerlikaya: Mal varlığına karşı işlenen suçlarda Türkiye genelinde yüzde 30 ortalama düşüş var Bakan Yerlikaya: Mal varlığına karşı işlenen suçlarda Türkiye genelinde yüzde 30 ortalama düşüş var

‘ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ TARTIŞILAMAZ’

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada anayasanın ilk 4 maddesinin tartışma konusu yapılamayacağının defalarca söylediğini ifade etti. Kurtulmuş açıklamasının devamında, “Konuşmamın hiçbir yerinde 3. Maddeden bahsetmedim. Bu yönde bir yanlış algının ortaya atılması tamamen algı operasyonudur. Kabul etmem mümkün değil. Ben şunu söylüyorum usul esada mukaddemdir. Anayasada hangi maddeleri yazacağınızdan ziyade, anayasanın nasıl yapılacağı,  demokratik şeffaf bir şekilde süreçlerin hangi yöntemlerle yönetileceği ve bu süreçte de anayasanın ruhuna yapımına diline ilişkin konuları Ben şimdiye kadar konuştum üçüncü madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır ve bir algı operasyonudur” diye konuştu.

Editör: Emre Gündoğdu