Ödül mü verilecekti!

Abone Ol

Türkiye, 2014 yılının 6-7 Ekim günlerinde iç savaşın eşiğine getirildi.
Bugünkü adı DEM olan HDP, sosyal medyadan yaptığı çağrı ile kitlesel eylemler başlattı.
35 şehir, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde barikatlar kurulup yollar kesildi.
Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlara zarar verildi. 
Sokağa çıkan YPG/PKK destekçilerinin şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu.
Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 35 kişi hayatını kaybetti.
435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi yaralandı.
HDP’nin ateşlediği eylemlerde 37 nitelikli adam öldürme, 29 adam öldürmeye teşebbüs, 3 bin 777 mala zarar verme, 25 alıkoyma, 395 hırsızlık, 15 yağma, 308 iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlal, 13 Türk bayrağını yakma, 7 Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefet suçları işlendi.
Terör örgütü destekçilerinin saldırıları sonucu çok sayıda kamu binası, ev ve iş yeri ile okul, Kur'an kursu, kültür ve sanat merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluştu.
Şiddet olaylarının devlete maliyeti 300 milyon liranın üzerinde olurken, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlandı.
*** 
Bu hain eylemleri planlayan, örgütleyen ve provoke edenler, hak ettiği cezayı buldu.
Başta terörist Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a 30 yıl 6 ay ve Ahmet Türk’e 10 yıl olmak üzere ilintili terör odakları hapse mahkûm edildi.
Malum çevreler yine pirelendi, yine onları kaşıntı tuttu, yine terör sevici damarları kabardı.
Yüce Türk Adaleti ne yapacaktı?
Terörist başının heykelini dikeceğiz, sırtımızı oraya buraya yaslıyoruz gibi ifadeleri söyleyip bunu bir eylemsel tavra dönüştürenlere ödül mü verecekti!
CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel de söz konusu 6-7 Ekim Davası ile ilgili bir Tv kanalında şöyle dedi: “Dava, siyasi dava… Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a verilen cezaların kabul edilebilir bir yanı yok… Yargılama süreci hukuki değil…”
Acaba Sayın Özel’e göre hukuki yargılama nedir? Engin eczacılık deneyimiyle bize bunu izah ederse seviniriz. 
Demirtaş ile Yüksekdağ’a verilen cezaların neyini kabul etmiyor acaba?
Kamuoyu vicdanında çoktan yargılanmış, suçlu bulunmuş ve terörist ilan edilmiş bu tiplere verilen cezalar üzerinden Yüce Türk Yargısını zan altında bırakmak Özel’in oturduğu koltuğun sorumluluğunu ihlalle eş değerdir.
***
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘Kobani Davası’ kararları hakkındaki açıklamaları dolayısıyla eleştirirken çok net sorular yöneltti.
“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve şürekası DEM’lenmeye devam ediyor!” diyen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:
“Devletimizin terörle mücadelede gösterdiği kararlı duruşun karşısında, CHP ittifak içinde olduğu terör odaklarına diyet borcunu ödemek için kolları sıvıyor, milletin düşmanları ile aynı safta yerini almakta hiç gecikmiyor.
Kendini adaletin yerine koyan CHP Genel Başkanına göre ‘adalet’ milletimizin canına, malına saldıran ve aziz vatan toprağımıza göz diken kalleşlerin özgür bir şekilde aramızda dolaşması mıdır?
Sırtımızı PKK/YPG/PYD’ye dayıyoruz diyerek sokakları karıştıran, çocukları katleden provokatörlerin serbest bırakılması mıdır?
Özgür Özel, 6-8 Ekim Olayları davasında verilen kararın hukuksuz olduğunu neye göre iddia etmektedir?
Bağımsız ve tarafsız Türk yargısının kararına leke düşürmeye çalışan Özgür Özel eczacı gömleğini çıkarıp terör örgütünün gönlünü hoş etmek için hâkim cübbesi mi giymiştir?
Türk yargısının kararlarına leke sürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur!
Bağımsız Türk yargısı tarafından verilen ve millet vicdanında kabul gören bir karara ‘hukuksuz’ diyerek karşı çıkmak akıl tutulması değilse düpedüz emperyalizmin Kandil’deki eli kanlı uşaklarına selam çakmak değil midir?”
*** 
Hadi buyurun Sayın Özel, bu sorulara yanıt verin. Biz de size göre adalet nedir öğrenmiş olalım.
Bölücülüğün karşısında duranlara saygıyla… 

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }