OLDU MU ŞİMDİ?

Abone Ol

Geçtiğimiz hafta içerisinde belki de en çok tartıştığımız konular arasında yer aldı 750 TL meselesi. Devletin yetkilileri tarafından savunma sanayiinde kullanılmak üzere kredi kartı limiti 100 bin lirayı geçen herkesten yıllık 750 TL ücret kesilecek açıklaması kimin hangi safta durduğunu belli etti adeta.

***

15 Temmuz hain kalkışma ve işgal girişiminde daha ilk dakikalar itibarı ile bankamatik kuyruğuna girenler ve benzin sırasında neredeyse birbirini ezenler bu açıklamanın ardından bankalara koştu.

***

Vatanın ve milletin asıl evlatları "devletime feda olsun" anlayışı ile daha ilk dakikadan itibaren hem kabullenme hem de sahiplenme şiarı ile hareket ederken milyon milyon kazanıp ensesini kalınlaştırıp göbeğini kat kat yapanlar sözüm ona çemkirmeye başladı.

***

Onlar için belki bir öğün yemek parası bile olmayan rakam için ne çok feryat ettiler anlamak mümkün değil diyeceğim de devlete verecekleri için kanlarına dokunduğundan dolayı o yaygarayı yaptılar.

***

Mesela bir tane sözüm ona sanatçı olduğunu iddia eden zıpırı çıkmış diyor ki "Aslında her pazartesi sabah güne sporla başlardım ama bu gün banka sırasına girerek güne başladım" Yuh beeee !

***

Yahu senin verdiğin konserdeki bir biletin belki dörtte biri olan bir parayı devletimden niye esirgersin ki? Mutlaka bir bozukluk var. Ya kanında ya da zihniyetinde. Aslında kan bozuk olmasa zihniyet bozuk olmaz da neyse...

***

Buradan devletin yetkililerine sesleniyorum bu tür zihniyette ne kadar kişi varsa onları iğneden ipliğe inceleyin. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içecek hem de imkanı olduğu halde tek kuruş bile vermekten kaçınacak. Bu tipler yeri geldiği zaman da "Nerede bu devlet" diye sormaktan da utanmazlar. Devletin nerede olduğunu bir hatırlatmak gerek bunlara.

***

Elbette imkanı olamayan kişilere asla sözüm olmaz olamaz ancak imkanı olup ta vermeyen kişileri kınadığım kadar bu yasayı, maddeyi geri çeken kim varsa onları kınıyorum. Olmadı be arkadaş.

SON SÖZ

3-5 sosyal medya çapulcusunun ağzına bakarak savunma sanayiine yapılacak devasa yatırımları sekteye uğratamazsınız. Buna hakkınız yok.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }