Asayiş

Olimpos felaketi yaşadı! Antalya'nın ünlü Kadir’in Ağaç Evleri küle döndü

Antalya Olimpos’taki ‘Kadir’in Ağaç Evleri’nde yangın çıktı. Daha önce de yangın geçiren tesis tamamen küle döndü.

Abone Ol

Antalya'da ilk ağaç evler turizmini başlatarak Olimpos’ta turizmi yaygınlaştıran Kadir’in Ağaç Evleri çıkan yangınla küle döndü. Dünyaca ünlü Antalya’nın Olimpos bölgesinde 20 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Kadir’s Tree Haus (Kadir’in Ağaç Evleri) da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sahibi Kadir Kaya gördüğü manzara ile büyük bir üzüntü yaşadı.

İŞLETMEDEN AÇIKLAMA GELDİ

“Değerli Misafirlerimiz, Maalesef işletmemizde beklenmedik bir yangın çıkmış ve büyük zarar görmüş durumdayız. Bu üzücü olayın ardından sizlerden gelen destek mesajları ve iyi dilekler bizleri derinden etkiledi ve güç verdi. Bu zor dönemde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Önceden rezervasyon yaptırmış olan misafirlerimizin zararlarının en kısa sürede giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte bazı aksaklıklar yaşanabileceğini anlıyoruz ve sizden biraz sabır göstermenizi rica ediyoruz. Her bir misafirimizin memnuniyetini sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz olması durumunda bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Anlayışınız ve desteğiniz için tekrar teşekkür ederiz.”

TESİS DAHA ÖNCE DE YANDI

Dünyaca tanınan ve ayrı bir turizm konsepti yaratan Kadir'in Ağaç Evleri'nde ilk yangın 8 Şubat 2007 tarihinde çıkmıştı. O dönem tesisin yüzde 90'ı yanmış, Toros Dağları'nın ayağında yer alan ve uluslararası Backpacking camiasında çok popüler olan Kadir'in Ağaç Evleri, yeniden yapılmıştı. Daha önce de bir kez yanan Kadir'in ağaç evleri, böylece ikinci felaketi yaşamış oldu.

2009'DA DA SEL FELAKETİ YAŞADI

Kumluca Olimpos’ta 2009 yılında yaşanan sel felaketinde de Kadir’in Ağaç Evleri zarar görmüştü. Mekanın içerisinde bulunan Öküz Bar tamamen yok olurken, 70 odada ise hasar meydana gelmişti. Ayrıca tesisin içerisindeki elektronik malzemelerde zarar görmüştü.

DÜNYACA TANINIYORDU

Daha önce TNT Dergisi tarafından yeryüzünün en iyi hosteli seçilen Kadir'in Ağaç Evleri tüm dünyada tanınıyordu. tesisin sahibi Kadir Kaya, turizm fuarlarında da kendi konseptiyle tanıtım yaparak Türk turizmine de katkı sağlıyordu.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }