Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Türkiye genelindeki hava durumunu değerlendirdi. Macit, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre hafta sonunda ülke genelinde ve özellikle Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağışlar yaşanacağını belirtti. Hava durumu tahminlerine göre, salı günü Marmara'nın doğusu, Kocaeli-Sakarya çevreleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Akdeniz’in iç bölgelerinde sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağını söyledi. Vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Macit, çarşamba günü Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde de kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin edildiğini ifade etti.

“SICAKLIK 1-3 DERECE ARTACAK”
Perşembe ve cuma günleri ise kuzey kesimlerde ve Akdeniz’in iç kesimlerinde yerelde gök gürültülü sağanak yağışların devam etmesi beklendiğini kaydeden Macit, “Hafta sonunda batı kesimlerde yağışların geçmesi, sadece doğu ve kuzeydoğu bölgelerde devam etmesi öngörülüyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin civarına düşmüştü. Ancak yağışın geçmesiyle birlikte batı kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece üzerine çıkacak. Dolayısıyla tekrar belirteyim, yarın için yine Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in iç kesimlerinde, salı ve çarşambada Doğu Karadeniz kıyılarında vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Boykot" şarkısı ile Filistin'e destek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Boykot" şarkısı ile Filistin'e destek

PERŞEMBE YAĞIŞ BEKLENİYOR
Akdeniz ve Ege bölgelerinde mevsimsel yağışlarının kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olduğunu belirten Macit, “Akdeniz ve Ege açısından baktığımız zaman. Mevsimli uygun dediğimiz kararsızlık yağışları maalesef kısa süreli yerel ve kuvvetli oluyor. Geçtiği yerde de etki bırakıyor. Bunlar özellikle yaz aylarının sonunda ve başında yani bahar yağışları dediğimiz yağışlar. Dolayısıyla bunlar normal ama maalesef afet yaratıyor. Şöyle söyleyeyim, özellikle Ege kıyılarında bir yağış beklemiyoruz ama salı ve çarşamba günü Muğla'nın güneyinde ve Akdeniz'in yer yer, özellikle kıyılarında yağışlar göreceğiz. Perşembeden itibaren bunun da geçmesini ve kıyı kesimlerde herhangi bir yağış beklentimizin olmadığını söyleyebilirim” diye konuştu.

Editör: Özge Toptaş