Araçlarda yaşanan patlamalar, genellikle bakım eksikliklerinden ve yanlış kullanım alışkanlıklarından kaynaklandığını anlatan oto tamiri ustası Halis Sanlı, araçlarda yanma patlamaların nedenlerini açıkladı. Sanlı, araçlardaki patlamaların başlıca nedenlerinin, araçların düzenli bakımının yapılmaması ve tesisatların yeterince kontrol edilmemesi olduğunu belirtti. Müşterilerin araçlarıyla ilgili gerekli bakım ve onarımları düzenli olarak yaptırmaması, patlamaların başlıca nedeni olduğunu vurgulayan Sanlı, “Araçların torpido veya kapı kollarında bulunan çakmak, parfüm gibi gazlı maddeler de patlama riskini artırabilir" dedi.  Sanlı, özellikle eski model araçlarda, tesisatların yıpranması ve bakımlarının yapılmamasının da patlamalara yol açabildiğini kaydetti.

Oto Tamiri Ustasından Uyarı Bakımlarının Yapılmaması Patlamalara Yol Açabiliyor

BENZİN KAÇAĞI PATLAMALARDA ETKİLİ OLUYOR”

Ayrıca, LPG'li araçlarda da motor içerisindeki gaz borularındaki kaçaklar patlamalara neden olabileceğine dikkat çeken Sanlı, “Özellikle eski model araçlarda, tesisatların yıpranması ve bakımlarının yapılmaması patlamalara yol açabiliyor. Yaz aylarında, benzin kaçağı nedeniyle araçlarda patlamalar yaşanabiliyor” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından vatandaşlara kritik uyarı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından vatandaşlara kritik uyarı

“GÜVENLİ YOLCULUK İÇİN KONTROL ŞART”

Sanlı, sıcak havalarda, mazot ve yakıt borularının çürümesi bu riskin artmasına yol açtığını söyledi. Uzun yola çıkacak araç sahiplerinin, yolculuk öncesinde dikkat etmesi gereken bazı noktaları anlatan Sanlı, "Yolculuk öncesinde araçların tesisatlarını, yakıt kaçağını, ateşleme sistemini kontrol ettirmek önemlidir. Ayrıca, yağ bakımları, tekerlekler, balatalar ve debriyaj kontrollerinin yapılması, güvenli bir yolculuk için gereklidir" ifadelerini kullandı.

Oto Tamiri Ustasından Uyarı Bakımlarının Yapılmaması Patlamalara Yol Açabiliyor2

UZUN YOLA ÇIKACAKLAR BUNLARA DİKKAT!

Araç sahiplerinin, hem güvenlik hem de konfor açısından bakım ve kontrollerini aksatmamaları gerektiği vurgulayan Sanlı uzun yola çıkacaklar bakımı konusunda şunlar kaydetti:

"Yolculuk yapma esnalarında herhangi bir servise gidip araçta tesisatlarını, ‘yakıt kaçağı var mı, ateşlemelerde bir bozukluk var mı’ diye yaptırdıkları zaman herhangi bir problemle karşılaşmazlar. Yani bunun sebepleri de ortadan kalkar. Özellikle uzun yola gidecek müşterilerimizin dikkat etmeleri gereken; yağ bakımlarını, tekerlerini, balatalar bunlara bakıldığı zaman daha rahat bir yolculuk elde edebilirler. Sıkıntı da yaşamazlar. Bu bakımları yaptırarak uzun yola çıkarlarsa bu sorunları ortadan kaldırabilirler.”

Editör: Haber Merkezi