2011 yılında geçirdiği kalp krizi ile ölümden dönen Peker Açıkalın'dan bir kez daha üzen haber geldi.

Canlandırdığı karakterlerle hafızalarda yer edinen Peker Açıkalın bu defa sevenlerini üzüntüye boğdu.

2004-2009 yılları arasında yayınlanan ve Türk televizyon tarihinin efsane yapımları arasına giren Avrupa Yakası'nın Gaffur'u olarak büyük bir hayran kitlesine sahip olan Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirdiği öğrenildi.

Magazin Burada'nın haberine göre; konuşma yetisini kaybettiği ve bir dizi ameliyat geçireceği iddia edilen Açıkalın'ın hastane dosyasına ise gizlilik kararı getirildiği öğrenildi.

PEKER AÇIKALIN KİMDİR?

Peker Açıkalın, ilk kez 1982 yılında 'Kim Bunlar?' adlı televizyon programı ile ekranlarda yerini aldı. Kısa zamanda seyircinin günlünü kazanan yetenekli oyuncu Çiçek Taksi, Ekmek Teknesi, Avrupa Yakası, Mert ile Gert ve Yahşi Cazibe dizilerinde canlandırdığı rollerle hafızalara kazındı.

Akalın, hayat verdiği her karakteri seyirciye sevdirerek oyunculuk kariyerini ödüllerle de taçlandırdı. 2003 yılında Kolay Para adlı filmde canlandırdığı Ender karakteriyle 8. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. 2007 yılında ise başarılarına 34. Altın Kelebek Ödül Töreni'nde En İyi Erkek Komedi Oyuncusu Ödülünü ekledi.

Arto'nun acı günü Arto'nun acı günü

Peker Açıkalın, 1999 yılında ünlü şarkıcı Niran Ünsal ile dünya evine girdi. Çiftin 2000 yılında Narin Şeker Açıkalın adında bir kızları oldu, evlilikleri ise 2001 yılında sona erdi. 2005 yılında Melek Perim Taşkın ile dünya evine giren Açıkalın, 2006 yılında kızı Perim Yakut'u kucağına aldı. Taşkın ile Açıkalın'ın evliliği 2007 yılında sona erdi.

Peker Açıkalın, uzun süredir Çigdem Koç ile birlikte. Çiftin 2018 yılında bir oğulları oldu.

Kaynak: Sabah