Sorunların çıkmazında çakılıp kalanlar ehline danışmayan insanlardır. Ehline danışmak sorunların anahtarıdır. Buğday ekmeği insanların midesini yatıştırır, ikna gücü olan insanları yatıştırır.
***
Günlük hayatınızda biraz iyi gözlemci olmanız aslında hayat kurtarır. Bakmak ile görmek arasındaki fark budur. Çok basit görünen, gündelik hayatta sıradan görünen şeyler aslında çok kıymetli.
***
Problem demek, sorun demek aslında kazanç demek. Nasıl baktığınızla ilgili. Şu sorunu da biri çözse dediğiniz ne konu varsa çözen başarılı oluyor. Basit veya zor olması fark etmiyor.
***
Tarihe de dönüp baktığınızda icatlar ihtiyaçtan doğmuş. Tekerleğin icadından, ampulden tutun da insansız hava araçlarına kadar. İhtiyaçlar her devirde bir mucit doğurmuştur.
***
Bu devirde ise çok büyük, dünyada olmayan yeni bir şey bulmaya da ihtiyaç kalmadı. Sadece günün problemlerine çözüm üretmek yeterli hale geldi. Fikir çok kıymetli artık.
***
Her şey bir fikirle başlıyor. Kafede, ofiste herhangi bir mekanda bir peçeteye yazılan bir fikir hayat değiştiriyor. Fikrin olur gücün olmazsa da artık melek yatırımcılar var. Sen fikir üret yeter ki.
***
En yakın, en güncel olarak pandemi zamanını hatırlayın. 15 dakikada ürün teslimatı var mıydı o zamana kadar. İnsanlar evinde kalmış, dışarı çıkamıyor. Marketler ciro rekorları kırdı.
***
Sanal market dediğimiz marketlerin ürünü evinize getirme hizmeti belki de yirmi beş yıldır var. Ama var olan bir fikri geliştirmek, güncellemek hem popüler oldu hem de sektörü baştan aşağı değiştirdi.
***
Ve o kadar hayatımıza yerleşti ki sanki bu hizmetler kırk yıldır varmış gibi herkes alıştı. Her firma bu hizmetleri vermeye zorunlu oldu. Çünkü geride kalanın kaybettiği, çok hızlı değişen bir dünya var artık.
***
Sorunları lehimize çevirmek marifettir. Bugün dünyevi anlamda başarılı olan kim varsa hepsine bakın, bir problemi çözerek kazanmış ve başarılı olmuşlardır.
Sonuç olarak problem çözen kazanır!
***
SON SÖZ
Müslüman milletin evlatları Yüce Allah’ın selamını menfaat karşılığı verir hale gelmişse o memlekette İslamiyet yüzde seksen yaşanmıyor demektir. Hadis-i Şerif’te Peygamberimiz; ‘İnsanların en acizi dua etmeyen, en cimrisi selam vermeyendir’ buyuruyor. (Taberani)