İtalyan çalıştırıcı Carlo Ancelotti yönetiminde bu sezon La Liga'da 13 hafta sonunda Girona'nın arkasında ikinci sırada yer alan, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndan da son 16 turuna kalmayı garantileyen Real Madrid'de sıcak bir gelişme yaşandı.

BAŞ SAĞLIK SORUMLUSUNUN GÖREVİNE SON VERİLDİ

İspanyol basınından Marca'da yer alan habere göre, Real Madrid, kulübün baş sağlık sorumlusu Niko Mihic ile yollarını ayırdı.

Real Madrid'in bu kararı almasında başta Arda Güler'in sakatlığı olmak üzere futbolcuların sakatlıklarının sürekli nüksetmesinin etkili olduğu ifade edildi.

3 KEZ SAKATLIK GEÇİRDİ

Ali Koç, Galatasaray derbisi öncesi takımla bir arada Ali Koç, Galatasaray derbisi öncesi takımla bir arada

Yaz transfer döneminin başında Fenerbahçe'den ayrılarak, eflatun-beyazlı takımla 6 yıllık sözleşme imzalayan Arda Güler'in Madrid kariyeri şanssızlıklarla başladı.

20+10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol devine transfer olan 18 yaşındaki futbolcu, yeni takımında 3 kez sakatlık geçirdi.

ŞANSSIZLIKLAR PEŞİNİ BIRAKMADI

Madrid ekibinin ABD kampında ilk ciddi sakatlığını yaşayan ve dizinden operasyon geçiren milli futbolcu, sahalara geri dönme hazırlığı yaparken bir kez daha sakatlık geçirdi.

2. sakatlığını da atlatan Arda, ilk kez Rayo Vallecano ile oynanan lig maçının kadrosunda yer almış, daha sonra ise Braga ile yapılan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da yedek kulübesinde bulunmuştu.

Ancak Ancelotti, genç oyuncuya forma şansı vermemişti. Kadroya girmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Arda Güler'in bir kez daha sakatlığı nüksetti ve takımının son idmanlarına çıkamayıp, Valencia maçının kadrosuna alınmadı.

YILDIZ İSİMLER DE SAKATLANDI

Öte yandan sezon başından bu yana Madrid ekibinde birçok futbolcu sakatlık yaşadı. Real Madrid'de Arda Güler dışında Thibaut Courtois, Eder Militao ve Aurelien Tchouameni uzun süredir sahalardan uzak kalıyor.

Son olarak İspanyol devinin Valencia ile oynadığı ve 5-1'lik skorla kazandığı maçın kadrosunda yıldız futbolcu Jude Bellingham yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle yer almadı.

Kaynak: Ensonhaber