Kendi atölyesinde çalışan Çorbacı, işlediği malzemeler arasında zeytin, ceviz ve şimşir gibi sert ağaçları tercih ettiğini belirtiyor. Bu ağaçların emiş gücü sıfır olduğunu ve bakteriyi suyu emmeyen ağaçların gıda için ideal olduğunu belirterek, “Bu özel ağaçlardan yaptığı kaşıklar, tabaklar ve ev eşyaları el işçiliği ile üretilir ve cilalanmaz” dedi.

Çorbacı, malzemelerini kat kat zımparalayarak işlediğini hiçbir kimyasal veya cila işleminin olmadığına dikkat çekerek “Özellikle kaşıklarında zeytin ve şimşir ağacını tercih edilmelidir. Diğer ağaçlar bakteri üretir. Kaynar yemeğin içine konulduğunda çözülür. Sağlık açısından bakıldığında, zeytin ve şimşir ağacından yapılan ürünler diğer ağaçlara göre daha uzun ömürlüdür ve güvenle kullanılabilir” diye konuştu.

Diğer ağaçlar zamanla kararacağını, içine suyu ve deterjanı çekerek bakteri üreteceğine dikkat çeken Çorbacı, “Zeytin ve şimşir ağacından yapılan kaşıklar ve tahtalar bu sorunlara karşı dayanıklıdır. Diğer ağaçların temizliğinde sirkeli suya batırsanız bile kesinlikle çıkmazlar. Bu nedenle, evlerde ve gıdalarda kullanılması son derece önemlidir” diye ifade etti. 

Sefertepe'de Neolitik Çağ'a ait ölü gömme geleneğine ilişkin yeni bulgular elde edildi Sefertepe'de Neolitik Çağ'a ait ölü gömme geleneğine ilişkin yeni bulgular elde edildi

Editör: Emre Gündoğdu