2018 yılında satın aldığı arazi üzerinde çeşitli izinsiz tadilatlar gerçekleştiren Şahan Gökbakar’ın Marmaris Turgut Mahallesi Delikyol koyundaki denize sıfır kaçak villası ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

YIKIM KARARI ÇIKTI

Villası için İmar Barışı'ndan faydalanmak amacıyla başvuruda bulunan Gökbakar’ın 2023 yılında Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimlerde villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi ve kaçak yapı olarak tescil edilerek yıkım kararı verildi.

Şahan Gökbakar Kaçak Villa Inceleme 2

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Bu gelişme üzerine Şahan Gökbakar, karara itiraz ederek hukuki süreç başlattı. Marmaris Belediyesi, yıkım kararını uygulama yetkisine sahip olmasına rağmen, davanın devam etmesini gerekçe göstererek kaçak yapıyı yıkmadı

Şahan Gökbakar Kaçak Villa Inceleme 3

ELEKTİRK VE SU ABONELİĞİ ALAMADI

Villanın kaçak yapı statüsünde olması nedeniyle ünlü oyuncunun, bu yapı için resmi elektrik ve su aboneliği de alamadı. Bunun üzerine Şahan Gökbakar, elektrik ihtiyacını arazisine kurduğu güneş panelleriyle karşılarken, su ihtiyacını ise arazi içerisine yerleştirdiği depolara tankerlerle su getirterek sağladı.

Ece Seçkin'e eşinden moral sürprizi Ece Seçkin'e eşinden moral sürprizi

MARMARİS BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Yıkım kararı Marmaris Belediyesi'ne uygulaması için yazı ile gönderilmesine rağmen dönemin belediye başkanı tarafından işleme alınmadı. Yeniasır'da yer alan habere göre daha sonra ise kaçak villa ile ilgili  Marmaris Belediyesi yeniden harekete geçti. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünden Villa için yapılması gereken işlemler hakkında yeniden bilgi istedi.

Marmaris Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gönderilen belgeler sonucu edinilen yeni bilgi neticesinde Marmaris Belediyesi Fen işlerine bağlı mühendisler Şahan Gökbakar'ın Delikyol koyundaki villasında inceleme yaptı.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü

KANUNLAR NE GEREKTİRİYORSA YAPACAĞIZ

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Kanunlar neyi gerektiriyorsa yapılacaktır. Bizden önceki yönetimin bu villayla ve bölgedeki diğer yapılarla ilgili hiçbir girişimi olmamış bunun sebebine bakıyoruz gerekli değerlendirmelerin neticesinde konuyla ilgili açıklamaları yapacağız ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yeni bilgilendirme istedik ve Fen işleri görevlilerimiz gerekli incelemelerini yapıyor. tüm bunlardan sonra kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" dedi.

İŞTE YENİASIR'DA YER ALAN O HABERLER

https://www.yeniasir.com.tr/ege/mugla/2024/09/06/sitkomcu-sahanin-kacak-sitkondusu 

https://www.yeniasir.com.tr/ege/mugla/2024/09/06/unlu-komedyenin-villasinda-inceleme-kacak-villada-marmaris-belediyesi-inceleme-yapti

Editör: Emre Gündoğdu