Lider Haber ekranlarından seyircisiyle buluşan efsane spor programı Telegol’de yapılan hakem hataları konuşuldu. Programın sunucusu Serhat Ulueren, Selim Soydan, Adnan Aybaba ve Gökmen Özdenak  Türk hakemlerinin yetersizliğini vurguladı.

Galatasaray Divan Kurulu'nda Mourinho'ya olay sözler Galatasaray Divan Kurulu'nda Mourinho'ya olay sözler

“BÜYÜK MAÇLARA YABANCI HAKEM GETİREBİLİRLER”

Hakemlerin çok kötü bir performans sergilediğini söyleyen Selim Soydan, “Hakemler böyle giderse büyük maçlara yabancı hakem getirebilirler.  Yüzde 100 getirirler. Altından kalkamazlar bu işin. Çünkü bu finaller çok önemli. Lig şampiyonunu belirleyecek bu finaller. Mutlaka böyle bir hakem getirme imkânı varsa ki var. Vereceksin parayı dünyanın en iyi hakemlerinden hangileri varsa getireceksin. Getir İtalya’dan. Neden İtalya’dan? Onlarla olimpiyat vs. yapacak, iste adamlardan. Bu sene üç-dört maçımı bunlarla oynatacağım de, işi hallet. Yoksa çok zor olur, çok zor bir maç geçer. Galatasaray Bayern Münih’le oynuyor, bir düdük çaldı. Penaltı verdi. Hiçbir futbolcu itiraz edebildi mi? Etmedi. Döndü gitti. Bitti. Çünkü doğru karar veriyor. Doğru karar verdi mi oyuncu konuşmaz.  Bir düdük çaldığında bütün yığınları hareket ettiriyor. Bu çok önemli bir şey. Adalet çalacak” dedi.

“VAR’I BİLE REZİL ETTİLER”

Türk hakemlerinin bu kadar hatayı nasıl yaptığını anlamadığını söyleyen Gökmen Özdenak, “Senelerin hakemleri bunlar. Olacak iş değil bu kadar hatayı nasıl yapıyorlar? Hadi bırak sahada kalsa görmedi diyeceksin. Bir de VAR’ı var bunun. VAR’ı bile rezil ettiler. Elektronikmiş, ne elektroniği? Aralık ayındaki Fenerbahçe Stadı’ndaki Fenerbahçe-Galatasaray maçını düşünelim de. :Premiere Lig ve Bundesliga seyrediyorum. Hakem ve futbolcu ilişkilerine inanamıyorum. Futbolcu geliyor itiraz edecek. Tam sen hadi yürü diyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Emre Gündoğdu