Dursun Özbek: Başka hakem bulamadınız mı sayın MHK? Dursun Özbek: Başka hakem bulamadınız mı sayın MHK?

Türkiye FenerbahçeKaragümrükspor maçının 53’üncü dakikasındaki Samet Akaydın’ın pozisyonun penaltı olup olmadığını tartışıyor. Türk futbolunun efsane programı Telegol’ün moderatörü Serhat Ulueren Türkiye’nin konuştuğu pozisyonun VAR kayıtlarına ulaştı. Ulueren Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu üyelerinden bir tanesi ile konuştuğu söyleyerek VAR hakemi Hüseyin Gökçek, Arda Kardeşler arasında geçen konuşmaları açıkladı.

Ulueren yaptığı açıklamada,” Fenerbahçe kalesinde Samet’in pozisyonundan yaklaşık yirmi saniye sonra oyun durduktan sonra Hüseyin Göçek VAR’daki hakem, Arda Kardeşler’e bir dakika başlatma dedi. Bu bilgiyi bizzat TFF Temsilciler Kurulu Üyesi dört üyeden birisiyle telefonla konuşarak aldım. Adını verirsem o kişiyle bütün bağım kopar. Beni çok zor durumda bıraktın der. Kimsenin ekmeğiyle veya kimsenin göreviyle oynama şansım yok. Bizzat hemen maç bitiminden yaklaşık yirmi dakika sonra Riva'daki Hüseyin Göçek'i arıyor. Hüseyin ne oldu? O pozisyonla ilgili sen ne gördün ? Hüseyin Göçek’te benim konuştuğum temsilciyle aynen şu konuşmayı yapıyor. ‘Ağabey pozisyonu gördüm. Pozisyon doğal akışta devam ederken bir şekilde oyun durdu. Durduktan sonra Arda kardeşler hemen oyunu başlatacaktı Orada Arda bir dakika başlatma dedim. Arda ne oldu dedi?

Arda hocam diyor VAR HAKEMİ Hüseyin Gökçek, ‘Samet kayarak giriyor Livakoviç'ten önce müdahalesi var ve sağ dirseği açık top dirseğine çarpıyor veya dirseğine kesiyor pozisyona bakar mısın?’ Seni VAR’A davet ediyorum’ diyor.

 Bakın VAR hakemi Hüseyin Göçek, bu pozisyonda maçın hakemi Arda Kardeşler’i VAR’a davet ediyor. Gel monitörden pozisyonu izle. Penaltı kararı çıkabilir diyor. Penaltı gibi yorumlayabilirsin diyor.  Kol fazla açık vücuttan diye ifade ediyor.

Ve Arda Kardeşler’den şok cevap geliyor. Arada kardeşler, Hüseyin pozisyona çok uzak değildim. Önüm açıktı. Pozisyonu net gördüm tamamen bir çarpma diyor. Elle oynama yo, kolla oynama yok’ diyor. Hüseyin Gökçek tekrar diyor ki,’ Benim önümde şu anda görüntü duruyor. Gel istiyorsan pozisyona bir de sen bak’ Arda Hoca’dan gelen cevap şu, ‘Çok yakın mesafe kolun doğal konumda olduğunu düşünüyorum. Çünkü pozisyonu gördüm ben, devam ettireceğim. Yani oyunu oynatacağım’ diye konuşuyor. Bundan sonra Hüseyin Gökçek’te tamam sen bilirsin diyor.”

Editör: Emre Gündoğdu