Kur Korumalı Mevduat hesaplarından çıkış sürüyor Kur Korumalı Mevduat hesaplarından çıkış sürüyor

Shark Gitar kurucu ortağı Cem Köksal, “Sonbaharda aylık 100 gitar üretim kapasitesi ile fabrikamızı açacağız. Ardından ikinci faz olan 2025'te kapasitemizi 500 aylık gitara çıkartacağız. Bir yandan da 2026'da başlamak üzere; aylık 1.000 gitar kapasiteli üçüncü faz için fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fabrikamız, Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. kısımda bulunuyor ve 15 bin metrekare kapalı alanda kapasite artırımı yapacağız.

Shark Gitar 2

Ürettiğimiz gitarlarda dışarıdan ithal ettiğimiz tek bileşen, Türkiye’de yetişmeyen bazı egzotik ağaçlar, bu anlamda yerlilik oranımız %95 diyebiliriz. Amacımız hem dünyaya satış yapıp Türkiye’ye döviz sokmak, hem de elektrik gitar için Türkiye’den dışarıya döviz çıkışını azaltmak. Hedefimiz 5 yıl içinde Shark Instruments’i tüm dünyada bilinen seçkin bir müzik enstrüman markası haline getirmek.” dedi.

Shark Gitar 3

“BAS GİTAR VE AKUSTİK GİTAR SIRADA”

Shark Gitar'ın hedef pazarları ve AR-GE çalışmaları hakkında bilgiler veren Köksal, “Hedef pazarlarımız Kuzey Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu olacak. Gitar satışları 2019-2020 arasında %15 arttı. Bu artışta yeni başlayanların aldığı akustik gitarlar etkili olurken, Fender gibi top markalar ile Guitar Center ve Sweetwater gibi büyük mağazalar rekor satışlara ulaştı. Shark Gitar’da gelirlerimizin önemli bir bölümünü AR-GE çalışmalarına ayırmaya devam edeceğiz. Şu an 6 patentimiz var ama 10’unun üzerinde patent alacak fikirlerimiz var. Ürün çeşitliliğimizi artırmak yakın plan hedeflerimiz arasında. Bas gitar ve akustik gitar sırada beklerken, Shark Electronics de orta vadeli planlarımız arasında,” diyerek sözlerini tamamladı.

Shark Guitar: Gitar v2.0 Hakkında: Shark Gitar, 20 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürmüş bir şirkettir. 2018 yılında, dünyanın en gelişmiş elektro gitarlarını üretmek ve kendisini piyasadaki üst düzey prestij markalar arasında konumlandırmak amacıyla kuruldu. 5 yıllık bir AR-GE çalışmasının sonucunda, şirket elektro gitarlardaki yeniliklerini 6 ana patent altında birleştirdi, patentler için başvuruda bulundu ve patent korumaları elde etti. Ar-Ge süreci tamamlandı ve tüm hedeflere ulaşılarak 20 prototip üretildi.

Bu altı patent, gitarın tasarımını ve işlevselliğini temelden dönüştürmekte, bu da Shark Gitar'ı gerçek anlamda bir "Gitar v2.0" yapmaktadır. Shark Gitar'ın "Gitar v2.0" olarak adlandırılmasının nedeni, gitaristlerin ihtiyaç ve beklentilerine doğrudan cevap veren bir teknoloji ürünü olmasıdır. Her bir patent, kullanıcıların daha yüksek performans ve esnekliğe sahip olmalarını amaçlamaktadır. Modüler yapı, bakım ve kullanım kolaylığı, taşınabilirlik, özelleştirilebilirlik, entegre ses efektleri gibi yenilikler, müzisyenlere daha önce erişilemeyen bir özgürlük ve kontrol sunmaktadır. 

Shark Gitar'ın yeniliklerinden biri de “Shark 3D Gitar Tasarımcısı”dır. Web tarayıcıları üzerinden ulaşılabilen bu araç (sharkguitars.com/designer), kullanıcılara gitarlarını baştan sona özelleştirme ve satın alım imkanı sunmakta. Müzisyenler, gitarın gövdesinden sap profiline, renk seçeneklerinden donanımına kadar her detayı kendi ihtiyaç ve zevklerine göre tasarlayabilmektedir. Bu kullanıcı dostu platform, her müzisyenin kendine has bir enstrüman yaratmasını sağlamaktadır.