Gündem

Sınır kapılarından geçecek yolcular dikkat! Ticaret Bakanlığı ek tedbirler aldı

Ticaret Bakanlığı, yaz döneminde gümrük kapılarında yaşanabilecek yoğunlukları önlemek ve yurtdışından gelen vatandaşların giriş-çıkış işlemlerini hızlandırmak amacıyla çeşitli tedbirler aldı.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule gümrük kapılarında gümrük personeli sayısı artırıldı. Pasaport ve gümrük işlemlerinin hızlandırılması için pasaport polisinin takviyesi sağlandı. Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde 12 olan yolcu giriş peronu 24 işlem noktasına çıkarıldı. 24 saat boyunca aksama yaşanmaması için gerekli düzenlemeler yapıldı.

ANLIK YOĞUNLUK DURUMUNU TAKİP EDEBİLECEKLER

Vatandaşlar, 15 Haziran- 15 Eylül tarihleri arasında Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün web sitesinden gümrük kapılarındaki anlık yoğunluk durumunu takip edebilecek. PTT ve Ziraat Bankası'nın mobil hizmet araçları Kapıkule'de konumlandırıldı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ek saymanlık vezneleri açıldı. Ticaret Bakanlığı, gümrük sahalarında sosyal alanlar oluşturdu ve gerekli trafik düzenlemeleri yaparak (yol çizgileri, yön levhaları, dubalar) hızlı ve güvenli bir geçiş için tüm önlemleri aldı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }