Politika

Sözen’in oyununda dillere destan final

İnce eleyip sık dokuyarak 8 Kasım’da ‘Hizmette 15 Yıl Toplantısı’ düzenleyip yerel seçimlerde bir daha aday olmayacağını ağlayarak açıklayan akabinde ise aday olmak için bin bir türlü Ali Cengiz oyunu oynayan CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, en sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de oyununa dahil ederek partisinin ilk adayı olarak yeniden aday gösterilmeyi başardı.

Abone Ol

Manavgat’ın CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 23 Ekim’de ortadan kaybolup, 5 Kasım’da voleybol takımını ziyaret ederek ortaya çıkması, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamalarına ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmaması halen gizemini korurken sır kayboluşun hesabını Manavgat halkına vermek yerine 8 Kasım’da ‘15. Yıl Bitmeyen Hikaye’ mottosu ile düzenlediği toplantı ile yerel seçimlerde ağlayarak aday olmayacağını açıklayan Sözen’in şapka çıkartan oyunu sonuç verdi. Siyaset tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir adaylık planı yapan CHP’li Sözen’in , “Benden buraya kadar. Müsaade ederseniz aday olmayacağım” dediği toplantının planlı olduğu ortaya çıkmış halktan çok belediye çalışanının katıldığı ortaya çıkan toplantıya katılan işçi ve çalışanlardan yoklama alındığı da iddia edilmişti.

MUHTARLARI VE GENÇLERİ KULLANMIŞTI

CHP’li Sözen’in adaylık planı çerçevesinde 13 Kasım’da kendisini Manavgatlı muhtarlara ziyaret ettirmişti. Bu buluşmada 105 mahalle muhtarından yaklaşık 80’i bu vazgeçirme ziyaretine katılmıştı. Ancak muhtarların ziyarete gitmesi için bizzat CHP Manavgat İlçe Başkanlığı tarafından çağrı yapıldığı da gelen bilgiler arasında yerini almıştı. Sözen’in muhtarlardan sonra bu kez de devreye 13 Kasım’da CHP İlçe Genlik Kolları üyelerini devreye sokması bunun açık göstergesi olmuştu. Yine CHP İlçe Başkanlığı tarafından SMS atılarak yapıldığı öne sürülen organizasyonda sayıları 10 ila 15 geçmeyen gençler Sözen’in evinin önünde pankartlar asarak, “Gitme kal” şarkıları söylemişti.

BELEDİYE PERSONELİNİ OYUNA ALET ETMİŞTİ

Manavgatlılardan “Geri dön, tekrar aday ol, kararını geri al” çağrısında umduğunu bulamayan CHP’li Sözen, son olarak Manavgat Belediyesi’nin personelini devreye sokmuştu. İstediğini elde edemeyen ve CHP Genel Merkezi’nin dikkatini çekemeyen Sözen, belediye personelinin bina önünde toplandığından habersizmiş gibi karşılarına çıkması yeni bir dikkat çekme çabası olarak algılanmıştı. Sözen’in personele, “Kentimize hizmet yolunda 15 yıl boyunca beraber çalıştığımız, Manavgat Belediyesi'nin emekçi, vefakar çalışanlarına ziyaretleri ve güzel düşünceleri için teşekkür ediyor, her birine aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı günler diliyorum” demesi CHP Genel Merkezi’ne “Bakın, ben aday olmayı istemiyorum ama hem halk, hem partililer, hem muhtarlar hem de personel ısrarla benim tekrar aday olmam (gösterilmemi) istiyor” algısı oluşturma çabası olarak yorumlanmıştı.

SÖZEN’İN OYUN İÇERİSİNDE OYUNU SONUÇ VERDİ

Nitekim CHP’li Sözen’in önce planlı şekilde organize ettiği toplantıda “Müsaade ederseniz aday olmayacağım” demesi peşinden kendisine yaptırdığı muhtar ziyareti, CHP İlçe Genlik Kolları’nı kullanarak yaptığı SMS çağrısı ve belediye personeli kullanarak planladığı oyun içerisinde oyun sonuç verdi. Partisinin TBMM Grubu 28. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı için Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de eşlik ettiği ziyarette, işitme engelli bir aileyi ziyaret eden Özgür Özel, aile ile işaret diliyle konuştu.

"SİZİ BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORLAR"

İşaret dili tercümanının 'Sizin genel başkan olmanızdan çok memnunlar. Manavgat için de belediye başkanı olarak Şükrü Sözen’i görmek istiyorlar' söylemi üzerine Özel, Sözen'e seslenerek, "Şükrü başkanım, bakın siz istemiyorsunuz. Kimseyi de dinlemiyorsunuz ama ne yapacağız bu işi? Sizi başkan olarak görmek istiyorlar" dedi.

“BAŞVURULAR SONA ERİYOR VE BAŞKA BİR ADAY YOK”

Ülkede yaklaşık 4 ay sonra bir yerel seçim yapılacağını hatırlatan Özel, aday olmak isteyenlerin kendisiyle görüşmek istediğini ve adaylık başvurusunda bulunduğunu ifade etti. Sözen'in ise aday olmak istemediğini, görevi bırakmak istediğini bildirdiğini anımsatan Özel, "Ben kendisini ikna etmeye çalışırken işitme engelli kardeşlerimin mesajları vardı, işaret diliyle bana dedi ki, 'Şükrü başkan giderse biz kaybederiz'. Engelli kardeşlerim, başkanı kaybetmek istemiyorlar. Manavgat'ta bir başka aday yok. Manavgat, başkanı kaybetmek istemiyor. Parti meclisinden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Ama adaylık başvuruları sona eriyor ve başka bir aday yok. Manavgat kendinden razı, çalışanlar kendinden razı, konuşamayanlar işaret diliyle 'bizi bırakmasın' diyorlar” diye konuştu.  Sözen'in bugün parti meclisinde adaylığını onaylamak için davetlilerden alkış isteyen Özel, "Başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanını kabul buyurunuz" dedi. Şükrü Sözen'i kürsüye davet eden Özel, Sözen'in elini kaldırarak adaylığını ilan ettiğini belirtti.

HAVALİMANINDA SÖZEN’İN ELİNİ SIKMAMIŞTI

Şükrü Sözen’in adaylığını açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya Havalimanı’ndaki karşılama esnasında Sözen, hariç herkesin elini sıktığı görülmüştü. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile karşılaşan ve “Başkanım” diyerek elini sıkan Özel, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in uzattığı eli ise fark etmeyerek es geçmişti.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }