Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre; Fenerbahçe Al Ahli forması giyen Merih Demiral için harekete geçti. Sarı-lacivertlilerin transfer listesindeki Merih Demiral'a Al Ahli'den izin verildiği aktarıldı. Sarı-lacivertli kurmayların, Merih Demiral transferini bitirmek için uğraştığı da iddialar arasında. Öte yandan Al Ahli Teknik Direktörü Matthias Janssen’in Merih Demiral ve beraberindeki 2 oyuncuyu gelecek sezon planlamasında düşünmediği kaydedildi.

Okan Buruk, Galatasaray’da tarihe geçti Okan Buruk, Galatasaray’da tarihe geçti

FUTBOLCUNUN GÜNCEL DEĞERİ 16 MİLYON AVRO

26 yaşındaki başarılı stoper, önceki sezonda Al Ahli'de 21 maça çıktı. Demiral, bu karşılaşmalarda 1 gol ve 1 asist üretti. Demiral'ın Al Ahli ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Futbolcunun güncel değeri ise 16 milyon avro.
Fenerbahçe altyapısında yetişen Merih Demiral daha sonra Alcanenense, Sporting Lizbon, Alanyaspor, Sassuolo, Juventus ve Atlanta'da oynadı. Al Ahli, Merih Demiral için sezon başında 16 milyon 600 bin avro bonservis bedeli ödemişti. Merih Demiral, A Milli Futbol Takımı'nda 48 müsabakada süre aldı. 26 yaşındaki stoper, ay-yıldızlı formayla 4 kez rakip fileleri havalandırdı.
 

Editör: Elif Denktaş