Suudi Arabistan’da Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kozlarını paylaşacağı Süper Kupa maçı öncesi ortalık karıştı. Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması kararı ile başlayan tartışmalar dev maça saatler kala büyüyerek ayyuka çıktı. Dev maç öncesi Arap yetkililerin, Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediler iddiası büyük çaplı bir gerginliğe sebep oldu. Yaşanılan olayların ardından Fenerbahçe’nin maça çıkmama kararı aldığı söylentileri ise dev maçın iptal olup olmayacağı konusunu gündeme taşıdı. Gözler Türk yekilillerden gelecek açıklamalara çevrilmişken, konuya ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe tarafından açıklamalar ardı ardına geldi.  

TFF: KARŞILAŞMA İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLAYACAKTIR

Lübnan'da yine iletişim cihazları patladı Lübnan'da yine iletişim cihazları patladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesi gündem olan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, "Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE: İSTİKLAL MARŞI OKUNACAKTIR

Fenerbahçe’nin karşılaşmaya çıkmama kararı aldığı iddiaları konuşulurken, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Gazeteci Uğur Dündar’dan açıklama geldi. Dündar yaptığı açıkalamada, “Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali için Kulübümüzün ve Galatasaray'ın ortak duruşları ve TFF'nin girişimi sonucu maç öncesindeki seromonide İstiklâl Marşımız okunacak ve karşılaşma öyle başlayacak” dedi.

Editör: Emre Gündoğdu