Süper Lig’in 15’inci haftası dikkat çekecek bir randevuya hazırlanıyor. Geride kalan 14 haftada 20 takımın 13’ü teknik adamlarıyla yollarını ayırırken, görevine devam eden ve ligin en genç iki teknik adamı, Antalya’da birbirine rakip oluyor. Antalyaspor’da Nuri Şahin, Fatih Karagümrük’te ise Alparslan Erdem, takımlarının 3 puanı elde etmesi için mücadele edecek.

ŞAHİN 98 GÜN DAHA BÜYÜK

Sezona en genç iki teknik adam olarak başlayan ve görevine devam eden 7 isim arasında yer alan Nuri Şahin ile Alparslan Erdem, 35’er yaşında… Teknik adamlık kariyerine 2 sezon önce başlayan Nuri Şahin, ilk kez bu sezon teknik patronluk yapan Alparslan Erdem’den 98 gün büyük durumda.

AKREP’TEN EZİCİ ÜSTÜNLÜK

Nuri Şahin ile Alparslan Erdem’in ilk kez birbirine rakip olacağı karşılaşmada Antalyaspor ile Fatih Karagümrük ise 21’inci kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 20 maçta Antalyaspor 12 kez kazanırken, Karagümrük ise 3 kez galibiyet sevinci yaşadı. 5 mücadele ise eşitlikle tamamlandı.

30 SENEDİR KAYBETMİYOR

Antalyaspor’un Süper Lig’de Fatih Karagümrük’e 30 senedir yenilgisi bulunmuyor. İki takımın Süper Lig’deki ilk randevusunu Fatih Karagümrük 1983 yılında kazanırken, sonrasında oynanan 7 maçta Kırmızı-Beyazlılar 5 kez galip geldi ve 2 mücadele de eşitlikle sonuçlandı. Nuri Şahin de Fatih Karagümrük karşısında çıktığı 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

LEITE YERİNE ATABERK

Antalyaspor’da Hatayspor mücadelesinde sakatlanan ve sezonu büyük ölçüde tamamlayan Helton Leite’nin yerine eldiveni Ataberk Dadakdeniz eline geçirecek. Bu sezon Süper Lig’de ilk kez sahaya çıkacak genç eldiven, en son geçen sezon oynanan Beşiktaş maçında sahaya çıkmış ve bir de penaltı atışını kurtarmıştı.

4 İSİM KART SINIRINDA

Antalyaspor’da zorlu karşılaşmaya 4 isim kart sınırında çıkacak. Kırmızı-Beyazlılarda Güray Vural, Britt Assombalonga, Erdal Rakip ve Adam Buksa, kart görmesi halinde Pendikspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Beşiktaş'tan Galatasaray'a sponsor göndermesi Beşiktaş'tan Galatasaray'a sponsor göndermesi

15. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Çağatay Altay

Saat: 13.30

TV: Bein Sports

Antalyaspor

Teknik Direktör: Joao Tralhao

Ataberk Dadakdeniz

Bünyamin Balcı

Ömer Toprak

Veysel Sarı   

Güray Vural

Erdal Rakip

Saric   

Larsson

Jehezkel

Safouri

Buksa     

Fatih Karagümrük

Teknik Direktör: Atılay Canel

Dituro   

Veseli   

Biraschi   

Dresevic

Ceccherini   

Can Keleş

Feghouli

Eysseric

Mendes

Shukurov   

Güven Yalçın

Editör: Emre Gündoğdu