Geleneksel olarak düğünlerde takı takılmasının önemli bir yer tuttuğu kültürümüzde, bazı çiftler ve aileler bu geleneği sorgulamaya başladı. Sosyal medyada yaygınlaşan bir ‘takısız düğün’ yaklaşımı, misafirlerin düğünlerde takı takmamalarını, çiftlerin de diğer misafirlerin düğünlerinde takı takmamasını içeriyor. Ancak bu yenilikçi ‘takısız düğün’ yaklaşımı bazı ailelerde tepkilere yol açtı.


YENİ TRENDLERE KARŞI ÇIKTILAR
Çiftler ve aileler arasında bu yeni yaklaşım hakkında görüş ayrılıkları dikkat çekiyor.

Fed faiz kararını açıkladı: 4 yıl sonra bir ilk Fed faiz kararını açıkladı: 4 yıl sonra bir ilk

Hakan Altun, "Takı takılması lazım. Gelmesi lazım altınların gelmesi. Bir baba olarak, takı takılması lazım" derken, Aykut Çolak da eski adetlerin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Takı takılmasını istersin" şeklinde konuştu. 


Diğer yandan, Emirhan Koçak, "Para harcıyorum, öbürlerine de takı taktım, bana niye takılmasın? Yani düğün yapılacaksa takı takılmalı" şeklinde konuşurken Eren Şahin ise "Yeni evlenenler için takı iyi bir şey. Takıların geri gelmesini istersin"  diye ifade etti. 


Takısız düğünlerin henüz yaygınlaşmadığını belirten Kuyumcu İbrahim Pusunç ise "Şimdiye kadar takısız düğün duymadık. Ancak ileride ne olur bilemeyiz. Şu anda aileler böyle bir duruma karşı çıkıyor" dedi.


Ali Berkay Çınar, "Düğünler için büyük rakamlar geçiyor. Yardım edilmesi gerekiyor. İhtiyacım olmasa da çoğu insan için bu gereklidir" dedi.

Lider Haber 2024 08 04T183812.768

Bahadır Şener isimli vatandaş ise "Gençler misafirlere takı takmama taraftarı olabilir. Ama aileler bu durumdan rahatsız olabilir" diye konuştu.


“PAHALILIKTA TAKININ NE ÖNEMİ VAR”
Tüm bu görüşlerin ışığında sosyal medyada tartışmaların büyüdüğü görülüyor. Bazı kullanıcılar düğünlerde takı takılmasını savunurken, bazıları ise yeni yaklaşımı destekliyor.

Ahmet Yeşil isimli vatandaş, "Önemli olan insanların birbirini severek evlenmesidir. Pahalılıkta takının ne önemi var" şeklinde konuştu. 

Editör: Özge Toptaş