Antalya'da hızla artan korsan taksicilerle mücadelede, 3 binin üzerinde taksi esnafı bir araya gelerek konvoy düzenledi. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan meslek odası önünde düzenlediği basın toplantısında, esnaf ve vatandaş korsan taksilere karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Antalya’da sayıları her geçen gün artan korsan taksicilere karşı esnaf ve temsilcileri bu kez korsan taksi faaliyetine karşı yollardaydı. Şehirde yer alan 3 bin üzerinde taksi esnafının ‘korsan taksi’ karşısında iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden Alkan, bu konudaki denetimlerin artırılmasını talep etti. Binlerce taksi esnafı korsan taksiye karşı Antalya sokaklarını, konvoyları ile adeta sarı renge boyadı.

YASALARI DOLAŞIYORLAR

Konuşmasında korsan taksi uygulamalarının, yasaları arkadan dolaşarak hukuksuz taşımacılık yaptığını belirtirken Alkan, “Korsan taksi bazı uygulamalar üzerinden yasaları arkadan dolaşarak korsan taşımacılık yapmaktadırlar.  Bizim sözümüz gece kurtla ağlanıp gündüz çobanla yas tutanlaradır. Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız arkadaşlar. Korsanın bir kolu esnafımızın ekmeğine göz dikerken, diğer kolu trafiğin içinde adeta vatandaşlarımızın can güvenliğini yok sayarak direksiyon başında olan herkesi tehdit etmektedir. Trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktadır” dedi.

KORSAN TEHLİKESİ BÜYÜYOR

Korsan taşımacılıkla mücadele adına yapılan toplantılarda artan denetimlerin yetersiz olduğunu ifade eden Alkan, korsan taşımanın sadece yolcu değil, yük taşımasında da büyük bir sorun olduğunu vurguladı. Alkan, “Fakat denetimler yeterli mi derseniz, maalesef yeterli değil. Korsan büyüyen ve kentimizde herkesi bir tehdit eden bir sorun haline gelmiştir. Artık bu soruna hep beraber dur dememiz lazım ve bunun için bugün buradayız. Tüm kamuoyunun dikkatini bu soruna çekmek, hayır demek için buradayız. Korsan taksi tehlikesi günden güne de büyümektedir” diye konuştu.

Sade yolcu taşımasında değil, yük taşımasında da aynı korsan sorununa da dikkat çeken Alkan, “Taksi yönetmeliğinin kısa zamanda değişmesi nakliye yönetmeliğinin çıkması onların da bir düzene girmesiyle ilgili gerekli adımları kısa zamanda attık. Onlarla ilgili çalışmamız bitecek” diye kaydetti.

“İSTEĞİMİZ EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ise “Ekmeğimize engel olanların karşısından tepkimizi en sert şekilde koyarız” diyerek korsan taksi ekleminde taksicilerin yanında yer aldığını belirtti. Dere, “Ekmeğimizi çalan, aşımızı, işimizi hukuksuz yollardan bizi şu anda burada toplanmamıza sebep olan bir korsan taşımacılık var. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile çalıştay düzenledik ve bu çalıştayda da 3 buçuk saat korsan konusunu dile getirdik. İstediğimiz ekmeğimize sahip çıkmak için 3 bin taksi buraya geldik ve buradaki ekmeğimizi ararız. Ben sizin her zaman yanınızdayım. Ben de sizi meslektaşınızım taksiciyim. Ben de benim de bu ekmeğim burada. Bizim ekmeğimize karşı gelenler ekmeğimizi elimizden almaya gelenlere de tepkimizi en sert şekilde koyarız” dedi.

ESNAF KORSANA ‘HAYIR’ MESAJI VERDİ

Antalya'da faaliyet gösteren taksici esnafı, korsan taşımacılığa karşı verdikleri mücadeleyi kamuoyuna duyurmak amacıyla konvoy yaptı. Eyleme katılan taksiciler, resmi kurallar çerçevesinde çalıştıklarını ve haksız rekabetle mücadele ettiklerini dile getirerek, korsana hayır mesajı verdi. Taksici esnafı Mustafa Kosat, korsan taksi uygulamalarının adeta ekmeğine göz diktiğini belirterek, resmi ve vergilendirilmiş çalışma düzeni istediklerini dile getirdi. Kosat, korsana karşı verdikleri mücadeleyi kamuoyuyla paylaşarak destek beklediklerini ifade etti. Kosat,  “Türkiye genelindeki gibi ekmeğimizi bölüyorlar. Resmen cebimizden paramızı çalmış gibi hırsızlık, yani vergisi yok, algısı yok. Bizim kaskomuz sigortamız, çalışanlarımız var. Ama bunlar vergisiz haksız kazanç elde ediyorlar. Onun için korsana hayır diyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da vatandaşlarla sohbet etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da vatandaşlarla sohbet etti

Antalya'da korsan taşımacılığa karşı birleşen taksiciler, legal ve düzenli çalışma ortamının korunması için yetkililerden daha etkili denetimler ve yasal düzenlemeler talep eden Taksi Esnafı Ramazan Katnaf ise “Yani bugün bir kamuoyu oluşturmak için buraya geldik. Aslında birçok kişi para kazanmanın yollarını farklı yollardan arıyorlar. Korsan taksi konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Çünkü korsanın insanın başına geleceğini bilemezsiniz. Çağırdığınız kişinin ne olduğunu bilemezsiniz. Biz burada işimizi resmi olarak yapıyoruz. Bu gibi illegal yapıların çeşitleri de çoğalabilir. Buradaki toplum düzeni bozulabilir. Buradaki maksat bu yani kimsenin kazancında ya da cebine giren parasında kimsenin gözü olmaması lazım. Tamamıyla her şeyin legal devletin kurumlarına bağlı vergisini ödeyen ve her şeyin şeffaf olduğu bir düzen istiyoruz” dedi.

Editör: Emre Gündoğdu