Tam da bunun için

Abone Ol

Siyasette son günlerin en çok konuşulan konularının başında belki de yeni anayasa tartışması yer alıyor. Darbeci ürünün eseri olan ve ülkemiz için adeta utanç vesikası gözüyle bakılan 82 Anayasasının hala geçerliliğini koruması aslında bu güne kadar görev yapan iktidarların ortak suçu.

***

Demokrasi tarihimizde kara bir leke diye o günleri anacağız, bir sağdan bir soldan diyerek ülkenin masum evlatlarını kafasına göre cezalandıranlara lanet okuyacağız ama o bozuk zihniyetin, boyunlarına emperyalist tasması takılmışların kes kopyala yapıştır metoduyla bize dikte ettiği Anayasayı hala kullanmaya devam edeceğiz. Açıkçası akıl alır gibi değil. Anadolu insanımızın tabiri ile "çok mökkem" bor şey olsa!

***

Adeta yamalı bohçaya dönmüş, her gelenin üzerinde bir orasını bir burasını düzeltmeye çalıştığı bu beladan artık kurtulmanın şimdi tam da zamanı diye düşünüyorum. Mesela geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan bir kaç olay bize yeni anayasanın ne kadar gerekli olduğunu göstermiyor mu?

***

Tam 26 suçtan dosyası olan bir soytarı elini kolunu sallaya sallaya dışarıda gezebiliyorsa, devletin polisine, askerine artisvari hareketlerle kafa tutuluyorsa, kadınlara kızlara sarkıntılık yapan, hatta öldürenler bile bir şekilde serbestçe gezebiliyorsa, daha gün yüzü bile görmemiş diyebileceğimiz yaştaki çocuklar istismara uğruyor ve suçluları gereken ağır müeyyideler ile cezalandırılamıyorsa, ülkemizin gencecik fidanlarını zehirleyenler adliyeden devlerin memurundan önce çıkabiliyorsa bur değil bin kere oturup düşünmeliyiz.

***

İşin garip tarafı bazı olayları incelediğimizde bazı mahkemelerin verdiği kararlara başsavcılık itiraz ediyor ve zanlılar tutuklanıyorsa aklımıza o kadar çok soru gelir ki...

***

Örneğin serbest bırakan hangi kanun maddesine göre serbest bıraktı, tutuklayan hangi kanun maddesine göre tutukladı? Kararlar toplumsal reaksiyona göre değişebilir mi?

***

O zaman bu durum yasalarımızda boşluk olduğunu göstermez mi? O zaman yapılması gereken artık bu boşlukları ortadan kaldırmak olmalı.

SON SÖZ

Sivil, demokratik, toplumsal uzlaşı sağlanmış, kesin ve net kurallarla donatılmış bir anayasanın şimdi tam zamanı.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }