TARİHİNİ BİLMEMEK

Abone Ol

Bir asırdır Avrupa’nın tuvalette su bulundurmayan kokmuş medeniyetine uyacağız diye yüce kitabımızı rafa astık. Onlar bizim iyi yönlerimizi birer birer katı kanunlarla toplumlarına uygulatarak halkını ‘iyi insan’ formuna soktu.    
***
Toplum olarak bizlerse onların çıplaklıktan tutun da ne kadar olumsuz, çöp yönleri varsa hepsini kendimizde topladık. Sonra da onlara bakıp iç çekerek, medeniyetten ve gelişmişliklerinden bahsediyoruz. Çok yazık.
***
Avrupa’daki Türk vatandaşlarımız bile üzüm bağından, çilek bahçesinden video paylaşıyor. ‘Bakın başında kimse yok ama burada herkes parasını bırakıp gidiyor. Türkiye’de olsa ne bahçe kalır, ne ürün’ diyorlar.
***
Onları yüceltip kendimizi aşağılayana kadar önce herkes aynaya bakacak. ‘Ben hayatımda gerçekten dürüst müyüm, bizlere emredildiği gibi bir hayat yaşıyor muyum, çocuklarımı da bu şekilde yetiştirdim mi?’ diye.
***
Batılı diye övdüğün o toplum yediği meyvenin bedelini bırakmayı senin ecdadından öğrendi. Kendimizi aşağılamayı bırakıp ruhen iyileşmeyi öğrenmemiz, kendimizi tedavi etmemiz, özümüze dönmemiz lazım.
***
Bir ülkenin temizliği senin kapını süpürmenle başlar, her yerin kirli olmasından sızlanarak ve küfrederek değil. Herkes birbirinden şikayetçi, toplumdan, ülkeden. Ama iyileşmek için kim eyleme geçiyor?
***
Başkalarına imrenmeyi, kendi ülkene küfretmeyi bırak, harekete geç! Siyer-i Nebi’den başlayarak Osmanlı tarihini, kendi tarihini okuyarak başla. Sen önce kim olduğunu, nereden geldiğini bir öğren. Ondan sonra uygulamaya geç!
İNSAN

İnsan vardır imkan dahilinde elindeki mal ve para cinsinden şeylerle ikramda bulunur. İnsan vardır ilim sahibidir, bilgilerini başkasına karşılıksız aktararak insanlara faydalı olur. 
***
Öyle insanlar vardır ki hem ilmi hem maddi imkanları hem de örnek ahlakı ile insanlara faydalı olur. Hayatta her şey sadece kazanmak değil. Kazandığın maddi ve manevi her şeyi insanlığa faydalı olmak için kullanabilmek çok kıymetli.
***
Eskiden yılanın ıslığından, aslanın kükremesinden korkulurdu. Şimdi ise insanlar hapşırandan, öksürenden korkar oldu. Virüsü iyileştirecek diye yapılan sıvılardan korkar oldu. İnsan insana güvenmez, korkar oldu.
***
Bahar yağışlı geçtiği zaman tarlalarda ve doğada bol ot olur. Fakat bunları yiyip beslenen hayvanlar hasta oluyor. İnsan elinden çıkan her şey yine insanları ürkütüyor. İnsanın doğaya, hayvanlara ve insanlara verdiği zararı başka hiç kimse veremiyor.
 

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }