Tarlada izi olmayanın...

Abone Ol

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için artık geri sayım başladı. Bazı partilerde süreç resmen başlarken aday adayları ise Ankara'nın yolunu tutmaya başladı. Kimisi abisini, kimisi dayısını öne sürerek süreçte öne geçmeye çalışırken kimisi de cüzdanını öne sürmeye çalışıyor.

***

Aslında çalışıyor demek bile doğru değil sürüyor resmen. Böylesi zengin tiplerin bazıları öylesine cüzdan baskısı yapıyor ki bu baskı diğer aday adaylarına bile açık açık hissettiriliyor.

***

Mesela bazıları diğer aday adaylarına güvercinleri vasıtasıyla haber göndererek "boşuna uğraşmasın, cebinde üç kuruş para varsa boş yere masraf etmesin be  zaten adaylığı aldım, benim iş tamam" diyerek algı peşinde koşuyorlar.

***

Yalnız parası kadar adam olduğunu düşünenlere naçizane bir iki tavsiyede bulunmak isterim.

***

Bakın atalarımız ne güzel demiş "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" diye. Bunca yılık hayatın boyunca ne ektin ki ne biçmeyi bekliyorsun. Düğünde yoksun, cenazede yoksun, zor günde, dar günde kayıpsın, bir kere bile garibanın sofrasına oturup aynı tastan çorba içmemişsin sonra da o vatandaştan oy mu alacaksın.

***

Bak aslan parçası sen ve senin gibi düşünenler arkasındaki rantiyecilerle birlik olarak şişkin cüzdanlarınızla o adaylığı belki alabilirsiniz ama sandığa girecek olan sizin cüzdanınız değil vatandaşın vicdanı.

***

İşte o yüzden diyoruz tarlada izi olmayanın diye. Madem böyle bir siyasi düşüncen varsa önce ekeceksin ki sonra biçmeyi bekle.

Haaa "benim zaten seçim kazanma gibi düşüncem yok önemli olan kumandamı tutanlar düzenini devam ettirsin" mantığında isen şunu da asla unutma. Kul hesap yapar kader gülermiş!

***

Allah hesabını da kitabını da dosdoğru yapanların yüzünü hep güldürsün. Çünkü millet olarak bizim kafasının arkasında farklı planlar yapanlara değil, milletiyle beraber millet için çalışanlara ihtiyacımız var.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }