Türkiye turizminin başkenti olan Antalya’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk yaşandı. Tatilin son gününde yaşadıkları kente dönmek isteyen vatandaşlar, geçtiğimiz gün otogara akın etti. Şehirlerarası otobüs firmalarının koyduğu ek seferlere rağmen tüm otobüsler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bursa başta olmak üzere birçok kentte yaşayan ve tatillerini Antalya’da geçiren vatandaşların oluşturduğu yoğunluğun bugün de devam etmesi bekleniyor.

“GÜZELDİ AMA YORUCUYDU”

Tatilini Antalya’da geçiren Elif Güzel, tatilin yorucu fakat keyifli geçtiğini belirterek, “Ailemle beraberdim. O yüzden güzeldi ama genel olarak yorucuydu. Şimdi geri dönüyoruz. Öğrenciyim Uşak’a gidiyorum” dedi.

Antalya turizminde pazar çeşitlendi Antalya turizminde pazar çeşitlendi

“TELEFERİK KAZASI BİZİ ÜZDÜ”

Bayram tatilini geçirmek için Ankara’dan gelen Yıldız Irmak, “Ankara’dan geliyorum Antalya’yı çok seviyorum. Annemi ve babamı ziyarete geldim. Güzel bir gün geçirdik ama bir de acı haberi alınca teleferikteki o bizi bayağı bir üzdü. Allah’tan ölenlere rahmet kalanlara sağlık ve uzun ömür diliyoruz. herkesin bayramı tekrar kutlu olsun. Antalya’mız çok güzel” diye konuştu.

“AİLEMİN YANINA GELDİM”

Isparta’ya yolculuk edecek Rana Eligün ise “Tatil güzel geçti. Ailemin yanına geldim. Şimdi Isparta’ya dönüyorum” ifadelerini kullandı.

“SİDE’DE TATİL YAPTIK”

Tatil fırsatını Antalya’da değerlendiren Öğretmen İlhan Koz da, “Çorum’dan geldim buraya. Side’de tatil yaptık. Şimdi de tekrar dönüyoruz, yoğun bir trafik var” diye belirtti.

“KURBAN BAYRAMI’NI GERİDE BIRAKTI”

Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yoğunluktan bahseden Otobüs Firması Yetkilisi Giray Baştürk, şu ifadeleri kullandı:

“Kurban Bayramı gibi yoğunluk oldu. Çünkü normalde 4-5 günlük tatil oluyordu. şimdi 9 günlük tatil olduğu için Kurban Bayramı’nı geride bıraktık. Güzel geçti yani insanlar hep tatil yapıyor. Biz bayramda hizmet sektörü olarak çalışıyoruz. Bugün son gün artık Antalya’yı boşaltıyoruz sanırım. Güzel kazanç sağladık. İnsanlar tatil yaptı biz yine garajdaydık yani çalıştık.”