Atasever, söyleşisinde Türk Uzay Bilim Misyonu'nun kapsamını ve deneyimlerini paylaştı. ‘Yörünge Altı Araştırma Uçuşu'nun detaylarını anlatan Atasever, Türkiye'nin Ay Programı çerçevesinde iki önemli misyon hedeflediğini belirtti. İlk aşamada sert iniş yapılacak, ardından ise yumuşak inişle Ay yüzeyinde araştırmalar gerçekleştirileceğini belirten Atasever, ayrıca uzaya erişim ve uzay limanı kurma projeleri hakkında bilgi vererek, bu projelerin uluslararası ortaklıklarla yürütüleceğini ve uzay ekosisteminin geliştirilmesine yönelik adımlar atıldığını ifade etti.

Teknofest Antalya 2

Dünya genelinde 2023'te oluşan sismik gizemin sebebi Grönland'daki "mega tsunami" çıktı Dünya genelinde 2023'te oluşan sismik gizemin sebebi Grönland'daki "mega tsunami" çıktı

NİHAİ HEDEF: MARS

Uzay çalışmalarının nihai hedefinin Mars'a ulaşmak olduğunu vurgulayan Atasever, "Ay yüzeyine, yörüngesine gerçekleştireceğimiz misyonlarla esasında teknolojik yetkinliklerimizi artırıyor olacağız. Birtakım kritik bileşenlerimizi derin uzay koşullarında, Ay etrafında test ettikten sonra uzak gelecekte tabii ki Mars var. Çok gezegenli olmamızın önünü açacak Mars misyonlarını gerçekleştirmek adına tecrübe kazanıyor olacağız. Nihai hedef marsa erişmek. Çok gezegenli birden fazla gezegende yerleşik olan, belki güneş sistemine girmemizi sağlayacak adımları atmaya çalışıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi