Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024’de Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ANET A.Ş.’nin işlettiği Tünektepe Teleferik Tesisi’ndeki teleferik hattında kopan direğin çarptığı kabin havada parçalanması ile Memiş Gümüş (54) hayatını kaybetmiş 7 kişi ise yaralanmıştı. 11 Haziran tarihinde feci kazanın davasına ilişkin ilk duruşma Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Sanık ve müştekilerin savunmalarının ardından yapılan karar açıklamasında mahkeme heyeti, sanık Kocagöz'ün adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol’un tutukluluğunun devamına, tutuksuz sanık Suphi Kaplan'ın tutuklu yargılanmasına hükmetmişti. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için 7 Ağustos'a ertelenmişti. 

Lider Haber 2024 08 07T172851.013
KOCAGÖZ DURUŞMAYA KATILMADI 
Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kazanın ikinci duruşması bugün Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar ve müştekilerin yanı sıra vekilleri de katılım gösterirken ilk duruşmada tahliyesine karar verilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün belediye encümen toplantısı nedeniyle katılmadığı öğrenildi. Sanıkların ifadelerinin dinlendiği duruşmada 5'i tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam, 12 sanığın ise tutuksuz yargılanmalarının devam edilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti vahim teleferik kazasına ilişkin devam eden duruşmayı 1 Ekim tarihine erteledi. 

Terör örgütlerine yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendi Terör örgütlerine yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendi

Lider Haber 2024 08 07T172911.331
YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILSIN TALEBİ
Duruşmaya Kocagöz yerine katılan avukatı mahkeme heyetinden yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Kocagöz’ün avukatı yasağın kaldırılması için mahkeme heyetine Kepez Belediyesi’nde para olmadığını için Dünya Bankası ve Avrupa Birliği’ne gidilmesi gerektiğini bildirdi. Bunun için Kocagöz’ün yurt dışına çıkarak sunumlar yapması gerektiğini belirten vekil, Kocagöz’ün yurt dışı yasağının kaldırılmasını mahkeme heyetinden talep etti.

Editör: Özge Toptaş