Süper Lig’deki 6 haftalık galibiyet hasretine milli aranın hemen öncesinde Karagümrük’e karşı son veren Alanyaspor, geri dönüşü yine istediği gibi yapamadı. 9’uncu hafta mücadelesinde Trabzonspor’a konuk olan Turuncu-Yeşilliler, Fidan Aliti’nin kendi kalesine attığı golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Kosovalı futbolcunun 80’inci dakikada bir şutu da direkten döndü. Bu sonucun ardından Alanyaspor 10 puanda kalırken, Trabzonspor ise 15 puana ulaştı.

22 AY SONRA KENDİ KALESİNİ BULDU

Trabzonspor’a galibiyeti getiren golü kendi kalesine bırakan Fidan Aliti, 22 ay sonra kendi ağlarını havalandıran ilk Turuncu-Yeşilli futbolcu oldu. Son olarak 22 Aralık 2021’de oynanan maçta Famara Diedhiou, kendi ağlarına gol bırakmış ve Alanyaspor da mücadeleden 2-1 mağlup ayrılmıştı.

ŞANSSIZLIĞI KIRAMADI

Alanyaspor’da Teknik Direktör Ömer Erdoğan, Trabzonspor’a karşı kazanamama şanssızlığını yine kıramadı. Bordo-Mavililere karşı 7’nci kez takımını sahaya süren Erdoğan, 4’üncü yenilgisini alırken, 3 kez de sahadan eşitlikle ayrıldı.

AUGUSTO CEZALI

Cezası sebebiyle Furkan Bayır ve Yusuf Özdemir’den faydalanamayan Alanyaspor, Sivasspor mücadelesi öncesi de bir oyuncusunu kaybetti. 82’nci dakikada sarı kartla cezalandırılan Augusto, hafta sonu oynanacak Sivasspor mücadelesinde formasından uzak kalacak.

MONTELLA DA TAKİP ETTİ

Celtic taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Filistin'e destek verdi Celtic taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Filistin'e destek verdi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da bu karşılaşmayı takip etmek için Şenol Güneş Spor Kompleksi'ne geldi. İtalyan teknik adam mücadele öncesi stat girişinde taraftarlar ile fotoğraf çektirdikten sonra protokol tribünündeki yerini aldı.

9. HAFTA

Stadyum: Papara Park

Hakem: Arda Kardeşler

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır 7

Denswil 6

Eren Elmalı 7 (Larsen)

Mehmet Can Aydın 6

Berat Özdemir 6

Mendy 6

Bardhi 6 (83’ Pepe)

Abdülkadir Ömür 6

Visca 7 (83’ Fountas)

Onuachu 6 (77’ Enis Destan 3)

Alanyaspor

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Ertuğrul Taşkıran 7

Augusto 6

Aliti 6

Fatih Aksoy 7

Balkovec 6

Richard 7

Janvier 6 (81’ Hadergjonaj 2)

Efecan Karaca 5

Novais 5

Oğuz Aydın 5 (59’ Cordova 3)

Eduardo 5 (81’ Anderson 2)

Sarı Kart: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Balkovec, Augusto (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 54’ Fidan Aliti (K.K.)

Editör: Emre Gündoğdu