Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulaşıma neşter Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulaşıma neşter

Lider Haber ekranlarında seyircisi karşısına çıkan Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programının canlı yayın konuğu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Uzmanı Cengiz Çelik oldu. Çelik, hafta ortasında ve hafta sonunda yurt genelinde havanın nasıl olacağı hakkında bilgiler verdi. Çelik, aynı zamanda Çarşamba günü sıcaklıklarda 4-5 derecelik bir düşüş beklediklerini aktardı.

HAFTA SONUNDA YAĞIŞ OLMAYACAK

Hafta sonunda yurt genelinde yağış beklemediklerini aktaran  Cengiz Çelik, “Bugün için Marmara ve Karadeniz’de, Perşembe gününde ise sadece doğu bölgelerimiz yağışlı olacak. Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde yurt genelinde yağış beklentimiz yok. Yağışlara bakarsak 3 tane sistemin hızlı taramasıyla oluşacaklar. Şu andaki sistem yurdumuzu terk etmek üzere. Şu andaki sistem Doğu Anadolu’da yağışlar yapıyor. İkinci olarak şu anda Marmara Bölgesi üzerinden giriş yaptı. Marmara ve Batı Karadeniz’de yağışlar aralıklarla devam ediyor. Bu sistem hızla doğuya doğru gidecek. Akşam saatlerinden sonra Marmara’da yağış kesiliyor. Yarın öğle saatlerine doğru sadece Orta ve Doğu Karadeniz’de yağış bıraktıktan sonra sistem yurdumuzu terk edecek” ifadelerini kullandı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Çarşamba günü sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini ancak Cuma gününden itibaren tekrar artacağını belirten Çelik, “Ancak yarın gece saatlerine doğru Balkanlar’dan soğuk bile diyebileceğimiz bir sistem geliyor. Sıcaklarda 4-5 derecelik bir düşüş gerçekleşecek. Bu sistemle birlikte Çarşamba günü tüm yurdumuzda yağış bekliyoruz. Bu yağışlar özellikle Batı ve Orta Karadeniz’de, İç Anadolu’nun doğusunda ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağışlara sebep olacak. Daha sonra bu sistem hızlı doğuya doğru ilerleyecek. Perşembe günü için sadece Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekliyoruz. Hafta sonu için ise yağış beklentimiz yok. Sıcaklığa da şu anda mevsim normallerinde diyebiliriz ancak yarın ve Çarşamba günü 4-5 derecelik bir düşüş bekliyoruz. Cuma gününden itibaren sıcaklıklar tekrar artacak. Çarşamba günü yine özellikle Batı ve Orta Karadeniz’de ve İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli yağış görünüyor” şeklinde konuştu.

Editör: Emre Gündoğdu