Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası haber programına konuk olan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ülkay Atmaca; Kurban Bayramı ve okulların tatil olması ile birlikte turizmciler olarak Kurban Bayram’ı tatilinin 9 güne çıkarılmasını talep ettiklerini belirtti. Atmaca, “Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatil bizim için başlangıç olmuştu. Beklenenin üzerinde yolcu ve ziyaretçi akını olduğu için can suyu olmuştu. Şimdide Kurban Bayramı 9 güne çıkarılırsa iç pazar için iyi bir ivme olur” dedi.  

ERKEN REZERVASYON İNDİRİMLERİ 

Kurban Bayramı tatili ve okulların kapanması ile birlikte iç pazar yolucusunun dört gözle beklediğini ve yaz tatili için 9 günlük tatilin iç pazara dinamik getireceğini ifade eden Atmaca, “Rezervasyon akışlarımızda gayet onu gösteriyor ki Kurban Bayramı’nda ciddi bir taleple karşı karşıyayız. Biz Türk halkı okulların kapanmasıyla birlikte daha çok çocuklarla birlikte bir tatil modelini tercih ediyoruz. Yazlıkçılar yazlığına, tatil planlayanlarda kışın erken rezervasyonlardan kampanya dönemlerinden faydalandı ve erken rezervasyondan da ciddi bir talep var” diye konuştu.  

“ŞAMPİYONA ETKİLEMEZ” 

14 Haziran’da başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na etkilerinin değerlendiren Atmaca, “Avrupa’dan gelecek turisti çok etkiyeceğini düşünmüyorum. Futbol başka bir alan ve deniz kum güneş başka bir alan. Birbirini etkileyeceğini düşünmüyorum. Ülkesinde bu yoğunluğu görmek istemeyen bir kitle ile de karşı karşıya kalabileceğimizi düşünüyorum. Avrupa’dan gelen turist sayısından çok büyük eksikliğini yaşayacağımızı düşünmüyorum” diye kaydetti. 

Manşet 2024 05 27T195033.320

RUSYA’YA YOĞUNLAŞTIK  

Türkiye turizminde Almanya’nın birinci sırada oluğunu ve İngiltere ve Polanya’nın başa baş gittiğini belirten Atmaca, “Ciddi artışlar ve en yakın destinasyonumuz olan Rusya’daki durumun netleşmesi ile daha fazla Rus tatilciye ihtiyacımız var. Ruslar bu ülkeyi ve coğrafyasının seven bir ülke ve eskiden olduğu gibi Rusya ile Almanya’nın başa baş gideceği bir sezon yaratmaya çalışıyoruz. Yoğunluk olarak Rusya’ya adapte olmuş durumdayız” dedi.  

Manşet 2024 05 27T195333.874