Fuarın açılış konuşmaları GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, Akdeniz Turizm Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Türkiye Seyahat Acenteleri Bitliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından gerçekleştirildi. Turizm radikalizmin önündeki en önemli engel olduğunu ticaretin, turizmin, insanların bir arada olduğu yerlerde ön yargıların kırıldığını vurgulayan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Turizm olduğu yerde barışın tohumları ekilir. Bu çerçevede Antalya Turizm Fuarı’nın önemi büyüktür. Turizm sadece acente-otel ilişkisini kurmak değildir, bundan daha büyük bir organizasyondur. Bütün paydaşları ve aktörleri bir araya getirebilmek ise büyük bir başarıdır. Antalya Turizm Fuarı bugün bunu çok güzel bir şekilde başardı” dedi.

TURİZİMCİLERDEN BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Konuşmasının sonunda turizmcilerden beklentilerini dile getiren Vali Şahin; “Bizlerin, siz kıymetli turizmcilerden beklediğimiz şu; ilk olarak, bu işi sürdürülebilir yapalım. Biz bugün buradayız bizden sonra gelenler de Antalya’nın bu güzelliklerine sahip olsunlar. İkincisi, Antalya’nın sadece denizden, kumdan ibaret olan turizmi artık bizi tatmin etmiyor. Bundan sonra yeni sektörler, yeni faktörler devreye girmeli. Antalya’nın sadece denizi yok. Dağları, ovaları ve vadileri var. Muhteşem bir gastronomisi, çok köklü bir Türkmen ve Yörük kültürü var. Bunları da lütfen keşfedelim ve turizm faaliyetimize dahil edelim” diye konuştu.

KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konuşmasında yavru vatandan selam ve sevgi getirdiğini, bir kez daha bu fuar vesilesi ile turizmcilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“AKDENİZ’İN EN VERİMLİ FUARI”

GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “2019’da 55 katılımcı ve 3.500m2 bir alanda başladı. Pandemiyi atlattı. Bugün ise 300 stant, 600’ün üzerinde katılımcı ile Akdeniz’in en verimli fuarı konumunda. Bu sizler sayesinde oldu, hepinize teşekkür ediyorum. Turizm bizim için bir memleket meselesi ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz” sözleri ile katılımcıları selamladı.

“HEPİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ"

Türkiye’nin dünya turizmindeki konumunun gurur verici olduğuna değinen ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, “Sağlam bir vizyon ve kararlılıkla 5. Kez düzenlenen tüm turizm paydaşlarını böylesi nezih bir ortamda buluşturan ve ülke turizmine ciddi katkı sunan bu fuarın düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fuarın turizmciler için çok önemli olduğuna dikkat çeken AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “AKTOB olarak bu fuar bizim gözbebeğimiz. 5. Kez düzenlenen ve her senesinde daha da büyüyen ve Antalya’ya bu denli katkı sunabilmesi biz turizmciler için çok önemli ve değerli. Selçuk Meral ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

“REKABET GÜCÜ EN YÜKSEK SEKTÖR TURİZM"

Muğla'yı ziyaret eden yabancı turist sayısı 2,5 milyonu aştı Muğla'yı ziyaret eden yabancı turist sayısı 2,5 milyonu aştı

Dünya ile rekabet gücümüzün en yüksek olduğu sektörün turizm olduğunu söyleyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bu başarıda bütün turizmcilerimizin özverili çalışmaları sayesinde mümkün oldu. Antalya Turizm Fuarı ise bu başarının artması noktasında önemli bir misyonu üstleniyor. Bu önemli ve değerli fuarın açılışında olmaktan kaynaklı çok mutluyum” açıklamalarında bulundu.

Açılış konuşmasının ardından fuar alanındaki stantları tek tek gezen Vali Şahin, fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet etti. ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Antalya Turizm Fuarı’nın, 26-27 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacağı belirtildi.

Katılımcılar, açılış sonrası fuarı gezerken Yerli ve yabancı turizm sektörü temsilcilerin katıldığı fuar, yarın sona erecek.

Editör: Emre Gündoğdu