Dün akşam saatlerinde oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının ardından Hakem Halil Umut Meler’e skandal bir saldırı gerçekleşti. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da aralarında bulunduğu saldırıyı gerçekleştirenler adliyeye sevk edildi. Yaşanan bu olayın ardından Türk hakemleri ortak bir açıklama yaptı.

“HAKEMLİK VEYA FUTBOL KONUŞACAK, DÜŞÜNECEK HALİMİZ YOK”

Ülkü Ocakları'ndan gençlik protokolü Ülkü Ocakları'ndan gençlik protokolü

Hakem Arda Kardeşler, dün gerçekleşen skandal saldırının ardından yaptığı açıklamada “Dün akşam yaşananları herkes gördü. Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Tüm hakemler olarak toplandık. Federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulu yaşanan olayın arkasından alacağımız her kararda bizleri destekleyeceklerini belirterek tüm ligleri ertelediler. Ancak şu anda zaten hakemlik veya futbol konuşacak, düşünecek halimiz yok. Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler’in sağlığına ve ailesine biran önce kavuşması. Halil Umut Meler’in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak tekrar bir araya gelerek kendisi ile birlikte geleceğimiz ve kariyerimiz ile ilgili alacağımız kararları tekrar kamuoyuna açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR MESLEK SAHİBİ MESLEĞİNİ İCRA EDERKEN BU KADAR HAKARET VE MÜDAHALEYE MARUZ KALMAMIŞTIR”

Hakem Mete Kalkavan yaptığı konuşmada, “Türkiye’de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi, temelsiz yalanlar uydurulması serbest tek kurum maalesef hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçeği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil, mesleklerine olan saygılarıdır. Ama bugün daha net görülmüştür ki mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Yukarıda bahsettiğim sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların özellikle takipçisi ve mücadelecisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi