Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin 81 il arasındaki en mutlu insanlarının yaşadığı kentleri aktardı. Yaşam memnuniyeti araştırması, bireylerin genel mutluluk algısını, toplumsal değer yargılarını, temel yaşam alanlarındaki genel memnuniyetini ve kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçüyor.

En yüksek mutluluk oranına sahip şehir, geçen yıllarda olduğu gibi yine Sinop olarak belirlendi.

Sinop'un en mutlu 1. şehir seçilmesinin altında yatan nedenler arasında şehrin sakin yapısı ve doğası öne çıkıyor. Şehirde yaşayan vatandaşlar, bu özelliklerin mutluluğun temel kaynakları olduğunu ifade ediyor.

İstanbul'da sağanak etkili oldu İstanbul'da sağanak etkili oldu

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, kentin insanlarının sorunların içerisinde mutlu yaşamayı bildiğini belirterek, “Hak eden ile bu unvan geri döndü. Bence bu listeye baktığımızda gerçekten bu unvana yakışan kent Sinop. Kente baktığınızda ve insanlarına baktığınızda 'evet, gerçekten biz gittik ve insanlar gerçekten mutluydu' denilen il Sinop. 2014 yılından beri yanlış bilmiyorsam herhalde 7'nci kez oldu. Neden mutlu? Çocuk gözüyle bakalım. Bir deniz kenarı yanındaki küçük bir kasabada denize girilebilecek her gün bir liman bulabilmek, her gün bir plaj bulabilmek önemli ve mutluluk kaynağı sebebi" diye konuştu.

İHA

Editör: Haber Merkezi