TUTKU

Abone Ol

Mimar Sinan gibi kafayı yormazsan, işinin mecnunu olmazsan eserlerin Selimiye Camisi gibi parlamaz. Eskilerin berber çırağı yetiştirirken rüyasında tıraş ettiğini görmeyene tıraş vermedikleri gibi başarı için tutku lazım.

***

Yaptığın, yapmak istediğin veya çalıştığın iş ile yaşamadan başarılı olma şansımız yok. Bu okul da olur, iş de, meslek de, proje de. Benim bildiğim başarının tek formülü var; çalışmak.

***

10.000 saat kuralını biliyorsunuzdur. Uzmanlaşmak istediğiniz herhangi bir işte on bin saat mesai harcamadan, o işle yaşamadan başarılı olmak çok zor. İçinden gelecek, seni zorlayacak.

***

Hayal edebilirsin, başkalarını model alabilirsin, yaptığın işte başarılı olmak isteyebilirsin. Hayallerine ulaşmak için tek yapman gereken o işi özümseyerek daha iyisini yapmaya çalışmak.

***

Başkalarından daha iyi, daha farklı yapmanın yöntemlerini sadece düşünmek değil göstermek gerekli. İçinden gelerek tutkuyla yapıyorsan zaten o duygu karşındakine geçer, hisseder.

***

Bir de şu tarafından bakmak, bakış açısını değiştirmek de lazım. Herkes bu hayatta şanslı olmayabilir. Belki istediğiniz işi yapamıyor da olabilirsiniz.  Belki hayalleriniz de çok farklıydı.

***

Ama biz olumlu tarafından ya da gerçekçi tarafından bakalım. Nasıl ki ‘sevdiğini alamıyorsan aldığını seveceksin’ sözü gibi nikahta keramet vardır diyelim. Ne demek istiyorum?

***

Hayal ettiğimiz, istediğimiz işi yapamıyorsak da geçimimizi sağladığımız iş bizim için en iyi iş. O zaman işimizi sevmeye çalışalım. Çünkü rızkımızı buradan kazanıyoruz. Olumlu bakıp sevmeye çalışırsak o işi çok daha iyi yaparız.

***

Genç kardeşim toplumda itibarlı olmak mı istiyorsun? Eğitimde ve ticarette başarılı olacaksın. Peki hem insanlar hem Rabbimiz katında değerli mi olmak istiyorsun? O zaman ehl-i sünnet üzere hayatına devam eden ilim sahibi olacaksın. Yoksa gayretsiz ve hedefsiz bir insan toplum içinde ne itibarlı olabilirsin ne de değerli.

***

Bir taraftan hayırlı bir müjde gelse ne kadar seviniriz. Fakat Rabbimize secde yapamadığımız zaman üzülmüyoruz. Şuna kesin olarak inanmalıyız ki dünyada secde ve şükür yapmadan ahirette Cennet müjdesi gelmez.

***

SON SÖZ

Nankör bakar kör uyuruz haberimiz olmaz. Günah işleriz melekler tarafından fotoğrafımız çekilir, haberimiz olmaz. Yüce İslam’dan uzaklaştıkça -Allah muhafaza- cehennemi hak ederiz, haberimiz olmaz.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }